péntek, április 19, 2024
ROKSTORIES ERROR: File not found: images/stories/CIKKEK/2023/tigris%20vadaskert/pngtree-cartoon-tiger-paw-tiger-pattern-than-heart-love-vector-illustration-png-image_8887443.png
image image image image image image image image
Angol nyelvi ügyeskedő verseny A Kecskeméti Vásárhelyi Pál Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola ebben a tanévben is megrendezte a városi szintű, Angol nyelvi ügyeskedő versenyét az 5-6. évfolyamos tanulók számára. 
Szlovén diákok látogatása a Rákócziban A Rákóczi-héten, az Erasmus+ projekt keretében, az OŠ Rudolfa Maistra iskolából, Šentilj faluból, Szlovéniából 10 tanuló és 2 kísérőtanár látogatott el iskolánkba 2024. március 18-22-e között.
Táncverseny Csömörön Tánciskolás verseny volt a Rákóczis táncosokkal 2024. február 10-én vasárnap.
Kölyökatlétika Iskolánkban már hagyomány, hogy megrendezésre kerül a város nagycsoportos óvodásai között a Kölyökatlétika verseny.
Rákóczis szerda Iskolánk beiskolázási programja a második félévben is folytatódik. Idén az első alkalomra január 10-én került sor. A Rákóczis Szerda keretében a hozzánk érkező óvodások ez alkalommal sportfoglalkozáson vettek részt. Tanítóink, játékos, szórakoztató, és fejlesztő feladatokkal készültek a gyerekeknek.
Szibériai tigris örökbefogadás Iskolánk felső tagozatos tanulói és a zöldkörösök már negyedik éve, a 2023/2024-es tanévben is, örökbe fogadták a Kecskeméti Vadaskert szibériai tigriseit.
Pályaorientációs nap Intézményünkben 2023. október 21-én tanulóinknak Pályaorientációs Napot szerveztünk.
Cseh diákok Kecskeméten Iskolánk 2023. október 2-6-a között fogadta a Základní škola 10 fős diákcsoportját és két kísérő tanárukat Dobřichovice városából.

12.10.01.

Mi az a peonza?

2012.10.01

~Mexikóból származó, érdekes és újabban divatos játék.Lényege, hogy a pörgettyűt a madzaggal be kell pörgetni és különböző trükköket lehet vele bemutatni.Méret:7,5 cm, átmérő: 5 cm.


Ez a hivatalos értelmezés.És szerintünk mi is a peonza?
~Varázslat, mely teljesen elkábított bennünket egy derűs szeptemberi napon, a csarnokunkban a  világbajnok - MIKI -bemutatóját nézve.

peonza.bemutato.016

~Tudomány,hisz épp ésszel felfoghatatlan mennyi figurát lehet ezzel az egyszerű kis eszközzel véghez vinni.
~Gyorsan terjedő láz,mivel azóta mindenkinek KELL, és egymást tanítgatják alsósok és felsősök egyaránt a különböző kunsztokra.

peonza.bemutato.025

~Szórakozás, ami azóta is kitölti életünk eddigi üres perceit.
~Verseny, melyet a város több pontján nyomon követhetünk / Univer előtt, Malomban stb. /

peonza.bemutato.035

~Sport, hisz világbajnokság is van belőle.
Ezzel az eszközzel már megismerkedni is csodás volt! A csarnokban izzott a levegő a visszafogott csendben,miközben a félelmetes technikájú mexikóit bámultuk, és üvöltve szurkoltunk gyereknek és felnőttnek egyaránt,hogy megnyerhessék az ajándék játékot.

peonza.bemutato.046

S ha már ennyi mindenre jó,ez a peonza, hát reménykedjünk, hátha lesz belőle egy sulibajnokság, ahol megmutathatjuk, hogy mi bennünk mi rejlik,ránk milyen címszavak illenek,mint pl.:

peonza.bemutato.043
~ügyes
~kreatív
~fantáziadús
~technikás
~kitartó
~fifikás...egyszóval RÁKÓCZIS!
peonza.bemutato.061

Pap-Gömöry Erika

Ki olvas minket?

Oldalainkat 108 vendég böngészi
Ma, Emma napja van. Holnap Tivadar napja lesz.