szombat, május 28, 2022
image image image image image image image image
Jótékonysági bál A II. Rákóczi Ferenc Általános Iskoláért Alapítvány kuratóriuma, a Szülői Közösség és a Rákóczis nevelőtestület nevében szeretettel hívjuk és várjuk Önöket  2022. május 28-án, 19 órakor megrendezendő Jótékonysági bálunkra. Idén a HAWAII témájú bálhoz a jó hangulatot a HORIZONT HAPPY BAND szolgáltatja. A vacsorát a HOLLOGASZTRO KFT. biztosítja. 
Szülői tájékoztató A Kecskeméti II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola egészségügyi veszélyhelyzetre tekintettel kialakított intézkedési terve 2022. június 1-től hatályát veszti.
Diákolimpia Országos Döntő Szép sikert ért el a II. Rákóczi F. Ált. Iskola lány labdarúgó csapata, a Debrecenben megrendezett országos döntőn. 20 csapat versengett egymással , lányaink 6 meccset játszottak a mérleg pedig 4 győzelem és 2 vereség lett , ezzel a IX. helyet szerezték meg. 
Madarak és fák napja "Fa nélkül egy fillért sem ér a táj. S üres a fa, ha nincs rajta madár. Én azt hiszem nem kelne föl a nap, ha nem lennének fák és madarak.” /Horváth Imre / A Madarak és fák napja a Föld napjának a testvérünnepe. A hagyomány immáron több mint százéves.
Ezüstérem a megyei döntőben Iskolánk II. korcsoportos (3-4.-es) labdarúgó csapata nagyszerűen szerepelt a Diákolimpián. Négy „lépcsőn” keresztül jutott el a megyei döntőig, ahol második helyezést ért el.
Sikeresen szerepeltek az I. korcsportos labdarúgóink A 2021/2022-es évad labdarúgó diákolimpia versenysorozata a városi selejtezőkkel indult a legkisebb korosztályunk számára. Két győztes mérkőzés után a városi döntőbe jutottunk, ahol színvonalas mérkőzések után sikerült az első helyet megszereznünk.
Országos döntőben a leány labdarúgó csapatunk Iskolánk leány labdarúgó csapata megnyerte a városi és a megyei versenyt és bejutott a Debrecenben megrendezésre kerülő országos döntőbe.
Jótékonysági plüssjáték gyűjtés! A kecskeméti Rotatact klub tagjai jótékonysági plüss játék gyűjtést szerveznek. Ha van otthon megunt, jó állapotú plüss játékod, hozd el nekünk a könyvtárba, mert ez nagy segítség! A játékokat május 28-án és 29-én a kecskeméti Városi gyermeknapon adományokért kínáljuk.


Régebbi cikkek

Tavaszi faültetés az iskolánkban

cimlap

Márciusban a „ZÖLDKÖRÖSÖK” a kivágott öreg fák helyére facsemetét ültettek az iskola udvarán. A faiskolában egy kislevelű hársfára esett a választásunk. Sok információt kaptunk legfontosabb jellemzőiről, az ültetésről és a gondozásával kapcsolatos tudnivalókról.

Bővebben...

Elsős beiratkozás

cimlap

 Kedves Leendő Elsős Szülők!  Örömmel értesítjük Önöket, hogy eljött az óvodások beiratkozásának időpontja (2022. április 21-22 8.00-19.00). Szeretettel várjuk Önöket a Kecskeméti II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolába. 

Bővebben...

A Föld napja

cimlap2

A Föld megóvása közös érdek. A gyerekeknek ezt kell látniuk, megtapasztalniuk és megérteniük. Kis lépésekkel kezdődik, de annál nagyobb jelentőséggel bír, ha tisztában vannak az újrahasznosítás és az újrafelhasználás fogalmával. Iskolánk nemes célja sikeresnek mondható, hiszen a kiállításunkra számos óvodai és iskolai munka érkezett. 

Bővebben...

Nyílt napok

cimlap

Iskolánkban idén március 22-23-án Nyílt Napot tartottunk. Ezen a két napon sok kisgyermek látogatott el hozzánk szüleivel együtt. Reggel Fáriné Boros Erika intézményvezető köszöntötte a szüleikkel érkező gyermekeket. A vendégek az első napon anyanyelvi órán vettek részt, majd egy technika foglakozás keretében, az óvodások a tanulók és a tanító néni segítségével vidám, színes cicákat készítettek. 

Bővebben...

Nyílt napok

cimlap2

Szeretettel várunk szüleitekkel együtt 2022. március 22-én és 23-án az 1. 2. 3. órában tartandó NYÍLT NAPUNKRA, ahol megismerkedhettek a leendő elsős tanítókkal és az iskolai élet ízével. Részt vehettek magyar, matematika, angol, német órákon. Ha testnevelés és táncórán is szeretnél velünk játszani, hozz magaddal tornacipőt!

Bővebben...

Szakmai nap Óvónőknek

cimlap2

2022. márc.2-án iskolánkban dr. Mészáros Zsófia tanácsadó szakpszichológus és Baukó Zsuzsanna az Autizmus Centrum gyógypedagógusa tartott előadást az óvoda-iskola átmenet nehézségeiről és a különleges bánásmódot igénylő gyerekekkel kapcsolatos foglalkozásokról, melyekhez rengeteg hasznos gyakorlati tanácsot kaphattak a Szakmai nap résztvevői.

Bővebben...

Személyes tájékoztató beszélgetés

cimlap

A Kecskeméti II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola igazgató asszonya, Fáriné Boros Erika 2022.március 30-án 17-18 óra között szeretettel várja Önöket egy személyes tájékoztató beszélgetésre, ahol bemutatja iskolánkat, programjainkat, a leendő elsős tanítóinkat, válaszol a beiskolázással, beiratkozással kapcsolatos kérdéseikre.

Bővebben...

Szülők iskolája

cimlapszulokiskolaja

Kedves Szülők! Iskolás lesz gyermeke? A Rákóczi iskolában a SZÜLŐK ISKOLÁJA programunkon gyógypedagógusunk válaszol kérdéseikre az iskolaérettséggel, az óvoda-iskola átmenet megkönnyítésével kapcsolatban 2022. március 23-án 17-órától előadás formájában.

Bővebben...

Itt a farsang, áll a bál!

cimlap2

A Föld különböző országaiban zajló farsangi ünneplések mindegyikének van egy közös eredője a múltban. Megjelenési formájukban ezek a tél végi maszkos, álarcos, jelmezes ünnepi vigasságok és események. 

Bővebben...

Kedves Leendő Elshős!

cimlap

Az iskola honlapján, és facebook oldalán találhattok minden héten majd egy-egy játékos, iskolaelőkészítő feladatot, amit ha van kedvetek és időtök, akkor megcsinálhattok.

Bővebben...

További cikkeink...

Ki olvas minket?

Oldalainkat 144 vendég böngészi
Ma, Emil és Csanád napja van. Holnap Magdolna napja lesz.