hétfő, november 28, 2022
image image image image image image image image
Mosolyra Hangolók klip A kecskeméti Mosolyra Hangolók együttes felkérte iskolánk kórusát, hogy vegyen részt a karácsonyi videójukban. Fogadjátok szeretettel!
Soha Ne Add Fel Kedves Gyerekek! 2022. november 7-től ismét elindult a Soha Ne Add Fel Lázár Bence közhasznú emlékalapítvány csokoládé és édesség gyűjtése egészen december 7-ig. 
Erasmus Napok 2022. október 13-án került megrendezésre az „Erasmus Napok” program a Kecskeméti II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában, melyen az Európai Unióról és az iskola Erasmus+ programjairól szereztek ismereteket a tanulók. Az iskola már több tíz éve dolgozik aktívan Erasmus+ programokon, valamint eTwinning projekteken, melyek során eddig több mint 19 ország partneriskoláival működött együtt.
Pályaorientációs Nap Idén október 15-én  szombaton Pályaorientációs Napot rendeztünk diákjainknak. Iskolánk fontosnak tartja, hogy a tanulók tisztában legyenek a továbbtanulási lehetőségekkel, ismerjék meg a szakmákat, és tanulmányi és egyéni jellemzőik alapján ki tudják választani a nekik legmegfelelőbb iskolát, szakmát...
Békeposzter pályázat A Lions Clubok Magyarországi Szövetsége a 2022. évben ismét meghirdette a Nemzetközi Lions Békeposzter pályázat versenyét. A pályázat címe: „Az együttérzés ereje” Részvételi korhatár: 11-13 év ( 2008. november 16. és 2011. november 15. között született fiatalok.)
Sulikuckó 11.09. Idén újra elkezdődött beiskolázási programunk, a Rákóczis Szerdák. November 9-én  az Iskolaváró Sulikuckóra Kecskemét több óvodájából jöttek hozzánk a gyerekek. Az óvodások különböző foglalkozásokon vettek részt. Már nagyon várták, hogy jöhessenek hozzánk.
Rovásírás szakkör Rovásírás Szakkör indul novembertől májusig 5., 6., 7. évfolyamosoknak keddenként 14:00-15:00-ig iskolánkban. Jelentkezni a:  Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.  címen lehet 2022. november 4-ig. A szakkör ingyenes.
Köszönjük az állatok nevében Az állatok nevében köszönjük, hogy gondoltatok rájuk, hozzájárultatok jobb sorsukhoz.


Fogódzó Jótékonysági Gála

Évek óta hagyomány már a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában, hogy megrendezésre kerül a FOGÓDZÓ Jótékonysági Gálaműsor, amelyen az intézmény diákjai lépnek fel, megmutatják tehetségüket társaiknak, szüleiknek, rokonaiknak és barátaiknak.

November 22-én iskolánk egy időutazáson vett részt, a sportcsarnok pár órára igazi színházteremmé vált.

RPY 3813

Az osztályok lelkesen készültek, hogy előadásaikkal elrepítsenek bennünket a múltba és a jövőbe.

RPY 3867

Elvis nem csak a vásznon, de a színpadon is megelevenedett. A Rock and Roll érzés sem maradhatott ki. Szüleink, nagyszüleink tornaórája került elsőként bemutatásra elsős sportosztályunk jóvoltából.

RPY 3842

A középkori jelmezekben a Lovagregény című film báljába csöppentünk. A Pál utcai fiúk játszottak a Grundon, míg a 8. évfolyam rap stílusban adta elő mondókáját. Egy jövő énekóráján is részt vettünk, majd ismét egy távolabbi korba helyeztük át székeinket, ahol a fáraók birodalma várt. A gyönyörű jelmezek és ötletes, látványos díszletek, a káprázatos fények és a lüktető zene röpítettek át bennünket egyik korból a másik korba. A népzene és néptánc, de a pop műfaja is hallatta hangját. A közönség együtt énekelte a diákokkal az ismert slágereket.

RPY 3826

Az időutazás kétségtelenül megtörtént. Minden újabb fellépő egy új korszakot vetített elénk, az adott kor jellemzőivel, hűen átadva azt a közönségnek.

RPY 3865

Folyamatosan repültünk a korok szárnyán, nem volt idő az álldogálásra.

RPY 3837

Ezen az estén mindenki megmutatta mit tud, a kreativitás, a látványos megoldások, a gyerekek ráhangolódása a választott korra, olyan összhangban volt, hogy a közönség egyik ámulatból esett a másikba. A gyerekek gondoskodtak róla, hogy senki ne unatkozzon.

RPY 3844

A Gálából származó bevételt az iskolában működő Fogódzó Gyermeksegélyezési Egyesület, a rendezvény szervezője kapta, mely szociális támogatást nyújt azoknak a tanulóknak, és családtagjaiknak, akik önhibájukon kívül kerültek nehéz anyagi helyzetbe.

RPY 3858

szöveg: Borsos Andrea

Ki olvas minket?

Oldalainkat 35 vendég böngészi
Ma, Stefánia napja van. Holnap Taksony napja lesz.