csütörtök, január 23, 2020
image image image image image image image image
Nyílt napok Kedves nagycsoportos óvodás! Szeretettel várunk szüleitekkel együtt 2019. február 4-én és 5-én NYÍLT NAPUNKRA, ahol megismerkedhettek a leendő elsős tanítókkal és az iskolai élet ízével. Részt vehettek az első két tanítási órán, és ha testnevelés órán is szeretnél velünk játszani, hozz magaddal tornacipőt!
Tornagyőzelem Jakabszálláson A II. korcsoportos labdarúgók is megnyerték az iskolák közötti meghívásos labdarúgó tornát. Január 17-én 5 iskola csapata mérte össze ügyességét a pályán a Jakabszállás Kupáért.
Szabadidős foglalkozás 01.15. Beiskolázási programunk része a Rákózis Szerda, melynek keretében ezen a héten január 15-én Szabadidős foglalkozáson vehettek részt a kis óvodások. Az egyik kis csoport tagjai igaz, hogy csak a számítógépen, de a már régóta közkedvelt Nagy HO HO HO Horgász című rajzfilmbe csöppentek bele.
Hotelszemle Decemberben látogatást tettünk a Four Points by Sheraton Hotel & Conference Centerben. Magunkkal vittük a harmadikos testvérosztályunkat is. Miután megérkeztünk a gyönyörű, karácsonyi díszbe öltöztetett hallba, amit az ott dolgozók lounge-nak neveznek, a liftekkel a konferencia termek felé tartottunk...
Kölyökatlétika Idén is megrendezésre került január 15-én a beiskolázási programunk egyik sportrendezvénye a Kölyökatlétika. A sportos délelőttre becsatlakoztak a Csiga-Biga- Árpádvárosi, a Kálmán Lajos utcai, a Piarista óvoda, a Bíró Lajos utcai Tündérkert, a Teknősvár, valamint a Hosszú utcai óvoda gyermekei.
Sulikuckó 01.08. Idén újra elkezdődött a várva várt beiskolázási programunk. Január 8-án az Iskolaváró Sulikuckóra három óvodából jöttek hozzánk a gyerekek. Az óvodások különböző foglalkozásokon vettek részt, miközben megismerkedtek a leendő elsős tanító nénikkel és az iskolai környezettel is barátkozhattak...
Jakabszállási teremtorna Tornagyőztes az I. korcsoportos focicsapatunk a Jakab kupán Iskolánk 1-2 osztályos labdarúgócsapata pénteken Jakabszálláson vett részt teremtornán. A meghívott hat csapat két csoportban körmérkőzést játszott, majd következtek a helyosztó mérkőzések. 
Lions Szemszűrés iskolánkban 2019. márciusában a Kecskeméti Lions Club tagjai a Kuti Optika munkatársainak segítségével 140 alsó tagozatos kis diák szemét vizsgálták meg. Idén ennek a programnak a folytatásaként január 8-án az akkor kimaradt osztályok tanulóinak körében végezték el a szűrést. Az ingyenes látásvizsgálat lehetőségében újabb 135 diák részesült. SAJTÓMEGJELENÉS.

19.11.26.

Fogódzó Jótékonysági Gála

Évek óta hagyomány már a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában, hogy megrendezésre kerül a FOGÓDZÓ Jótékonysági Gálaműsor, amelyen az intézmény diákjai lépnek fel, megmutatják tehetségüket társaiknak, szüleiknek, rokonaiknak és barátaiknak.

November 22-én iskolánk egy időutazáson vett részt, a sportcsarnok pár órára igazi színházteremmé vált.

RPY 3813

Az osztályok lelkesen készültek, hogy előadásaikkal elrepítsenek bennünket a múltba és a jövőbe.

RPY 3867

Elvis nem csak a vásznon, de a színpadon is megelevenedett. A Rock and Roll érzés sem maradhatott ki. Szüleink, nagyszüleink tornaórája került elsőként bemutatásra elsős sportosztályunk jóvoltából.

RPY 3842

A középkori jelmezekben a Lovagregény című film báljába csöppentünk. A Pál utcai fiúk játszottak a Grundon, míg a 8. évfolyam rap stílusban adta elő mondókáját. Egy jövő énekóráján is részt vettünk, majd ismét egy távolabbi korba helyeztük át székeinket, ahol a fáraók birodalma várt. A gyönyörű jelmezek és ötletes, látványos díszletek, a káprázatos fények és a lüktető zene röpítettek át bennünket egyik korból a másik korba. A népzene és néptánc, de a pop műfaja is hallatta hangját. A közönség együtt énekelte a diákokkal az ismert slágereket.

RPY 3826

Az időutazás kétségtelenül megtörtént. Minden újabb fellépő egy új korszakot vetített elénk, az adott kor jellemzőivel, hűen átadva azt a közönségnek.

RPY 3865

Folyamatosan repültünk a korok szárnyán, nem volt idő az álldogálásra.

RPY 3837

Ezen az estén mindenki megmutatta mit tud, a kreativitás, a látványos megoldások, a gyerekek ráhangolódása a választott korra, olyan összhangban volt, hogy a közönség egyik ámulatból esett a másikba. A gyerekek gondoskodtak róla, hogy senki ne unatkozzon.

RPY 3844

A Gálából származó bevételt az iskolában működő Fogódzó Gyermeksegélyezési Egyesület, a rendezvény szervezője kapta, mely szociális támogatást nyújt azoknak a tanulóknak, és családtagjaiknak, akik önhibájukon kívül kerültek nehéz anyagi helyzetbe.

RPY 3858

szöveg: Borsos Andrea


beisk20-21

kreta 

eugyintezes

TOGETHERLOGON

togetherlogo

erasmusplus

PENZUGY

koszon

EBEDBEFIZETES

ISKOLABEMUTATO

ROLUNKIRTAK

video

TANEVRENDJE

CSENGETESIREND

FELMEROK

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa2693
mod_vvisit_counterTegnap4547
mod_vvisit_counterEzen héten15471
mod_vvisit_counterMúlt héten34661
mod_vvisit_counterEbben hónapban101568
mod_vvisit_counterMúlt hónapban141948
mod_vvisit_counterÖsszesen7783555
.

Elérhetőség:

elerhetoseg

iskola alma logo

nagyMo logo

Ki olvas minket?

Oldalainkat 47 vendég böngészi
Ma, Zelma és Rajmund napja van. Holnap Timót napja lesz.