csütörtök, január 23, 2020
image image image image image image image image
Nyílt napok Kedves nagycsoportos óvodás! Szeretettel várunk szüleitekkel együtt 2019. február 4-én és 5-én NYÍLT NAPUNKRA, ahol megismerkedhettek a leendő elsős tanítókkal és az iskolai élet ízével. Részt vehettek az első két tanítási órán, és ha testnevelés órán is szeretnél velünk játszani, hozz magaddal tornacipőt!
Tornagyőzelem Jakabszálláson A II. korcsoportos labdarúgók is megnyerték az iskolák közötti meghívásos labdarúgó tornát. Január 17-én 5 iskola csapata mérte össze ügyességét a pályán a Jakabszállás Kupáért.
Szabadidős foglalkozás 01.15. Beiskolázási programunk része a Rákózis Szerda, melynek keretében ezen a héten január 15-én Szabadidős foglalkozáson vehettek részt a kis óvodások. Az egyik kis csoport tagjai igaz, hogy csak a számítógépen, de a már régóta közkedvelt Nagy HO HO HO Horgász című rajzfilmbe csöppentek bele.
Hotelszemle Decemberben látogatást tettünk a Four Points by Sheraton Hotel & Conference Centerben. Magunkkal vittük a harmadikos testvérosztályunkat is. Miután megérkeztünk a gyönyörű, karácsonyi díszbe öltöztetett hallba, amit az ott dolgozók lounge-nak neveznek, a liftekkel a konferencia termek felé tartottunk...
Kölyökatlétika Idén is megrendezésre került január 15-én a beiskolázási programunk egyik sportrendezvénye a Kölyökatlétika. A sportos délelőttre becsatlakoztak a Csiga-Biga- Árpádvárosi, a Kálmán Lajos utcai, a Piarista óvoda, a Bíró Lajos utcai Tündérkert, a Teknősvár, valamint a Hosszú utcai óvoda gyermekei.
Sulikuckó 01.08. Idén újra elkezdődött a várva várt beiskolázási programunk. Január 8-án az Iskolaváró Sulikuckóra három óvodából jöttek hozzánk a gyerekek. Az óvodások különböző foglalkozásokon vettek részt, miközben megismerkedtek a leendő elsős tanító nénikkel és az iskolai környezettel is barátkozhattak...
Jakabszállási teremtorna Tornagyőztes az I. korcsoportos focicsapatunk a Jakab kupán Iskolánk 1-2 osztályos labdarúgócsapata pénteken Jakabszálláson vett részt teremtornán. A meghívott hat csapat két csoportban körmérkőzést játszott, majd következtek a helyosztó mérkőzések. 
Lions Szemszűrés iskolánkban 2019. márciusában a Kecskeméti Lions Club tagjai a Kuti Optika munkatársainak segítségével 140 alsó tagozatos kis diák szemét vizsgálták meg. Idén ennek a programnak a folytatásaként január 8-án az akkor kimaradt osztályok tanulóinak körében végezték el a szűrést. Az ingyenes látásvizsgálat lehetőségében újabb 135 diák részesült. SAJTÓMEGJELENÉS.

19.11.19.

Örökbefogadás

Rohanó világunkban egyre fontosabbá válik, hogy figyeljünk környezetünkre és egymásra, hogy minden nap éljünk harmóniában a természettel és környezetünkkel, a minket körülvevő élőlényekkel és legyünk képesek megóvni környezetünk élő és élettelen értékeit.

Az állatok boldogabbá, gazdagabbá teszik életünket, segítik napjainkat. Törekedni kell a megfelelő kapcsolat, barátság kialakítására az ember és az állatok között. Az állatok világnapja is e kapcsolat erősítésére és az együttélés fontosságára hívja fel a figyelmünket. Háziállatainkról mi gondoskodhatunk, a vadon élő veszélyeztetett fajok megóvásában is részt vehetünk azzal, ha jelképesen örökbe fogadunk egy állatot, hogy segítsük gondozásukat, fennmaradásukat. Támogathatjuk a WWF fajvédelmi tevékenységét is, akkor hozzájárulhatunk ahhoz, hogy zavartalanul élhessenek természetes élőhelyükön.

Mi a vadon élő állatok közül a Kecskeméti Vadaskert szibériai tigriseit és a Szegedi Vadaspark kárpáti hiúzát, a 2019- es év emlősét választottuk az örökbefogadásra.

Iskolánk 25 osztályából 22 osztály 297 diákja, kicsik és nagyok gondolták úgy, hogy részt vesznek e jeles tevékenységben és döntöttek az örökbefogadás mellett, mellyel támogatták a kiválasztott állatok életének jobbá tételét, életkörülményeinek javítását.

A szibériai tigrisek örökbefogadói: a 7. évfolyam és a Zöldkör (66 diák), akik a Nyitott Szemmel Egyesület támogatásával kirándultak az Állatok Világnapján a Kecskeméti Vadaskertbe.

A Szegedi Vadasparkban a kárpáti hiúz örökbefogadói: a Kecskeméti II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola (298 diák).

Alsó tagozat: 133 fő, 10 osztály: 1. a c, 2. a b c, 3. b c, 4. a b c, Felső tagozat: 164 fő, 12 osztály: 5. a c, 6. a b c, 7. a b c d, 8. a b c, valamint pedagógusok és a Kecskeméti II. Rákóczi Ferenc Általános Iskoláért Alapítvány.

Oklevelek

oklevel01

oklevel02

Az örökbefogadott állatok bemutatása

Szibériai tigris (Panthera tigris altaica)

kep01

A szibériai (vagy amúr) tigris a legnagyobb termetű nagymacska. Legnagyobb ismert egyede 384 kg volt. Állománya világszerte csak néhány száz egyedből áll, több él fogságban, mint szabadon. Bundájukért, ékszernek való karmaikért és tévesen gyógyhatásúnak vélt csontjaikért vadásszák. A védelemnek köszönhetően száma vadon: 400-500 egyed.

Magányos életmódú, elsősorban éjszaka vadászik. Zsákmányállatai szarvasok, vaddisznók és egyéb nagytestű növényevők. Egyszerre akár 50 kg húst is el tud fogyasztani. Átlagos élettartamuk a vadonban 8-10 év, állatkertekben 16-18 év.

Fennmaradásukat a vadászat és az élőhelyeik megsemmisítése veszélyeztetik legfőképpen, a szigorú védelem ellenére az orvvadászat még most is veszélyezteti a létét.

Kárpáti hiúz (Lynx lynx carpathicus)

kep02

Európa legnagyobb macskaféléje hosszú fülpamacsairól könnyen felismerhető. Nagy kiterjedésű zárt, sűrű, csendes hegyvidéki erdőségeket kedveli, ahol emberi beavatkozástól mentesen élhet. Természeti értéke: 500.000 Ft. Testtömege: 15 - 36 kg, testhossza: 70 - 130 cm. Élettartama: 12 - 20 év.

Éjszakai ragadozó, ügyes vadász. Zsákmányállatai kisebb emlősök, őzek, rágcsálók, madarak. Csúcsragadozó. A 20. század elején állománya megritkult, sok helyről teljesen el is tűnt, élőhelyének folyamatos pusztítása, erdőségek csökkenése és a nagymértékű vadászat következtében.

Az 1980-as évektől az Északi – középhegység területén újra megfigyelhető a faj természetes visszatelepülése, néhány példány (15 - 20). A kárpáti hiúz Magyarországon 1993 óta fokozottan védett nagyragadozó faj. Az Európai Unió Élőhelyvédelmi Irányelvén a különösen veszélyeztetett fajok listáján is szerepel.

(Milkovicsné Gombás Gabriella)


beisk20-21

kreta 

eugyintezes

TOGETHERLOGON

togetherlogo

erasmusplus

PENZUGY

koszon

EBEDBEFIZETES

ISKOLABEMUTATO

ROLUNKIRTAK

video

TANEVRENDJE

CSENGETESIREND

FELMEROK

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa2543
mod_vvisit_counterTegnap4547
mod_vvisit_counterEzen héten15321
mod_vvisit_counterMúlt héten34661
mod_vvisit_counterEbben hónapban101418
mod_vvisit_counterMúlt hónapban141948
mod_vvisit_counterÖsszesen7783405
.

Elérhetőség:

elerhetoseg

iskola alma logo

nagyMo logo

Ki olvas minket?

Oldalainkat 51 vendég böngészi
Ma, Zelma és Rajmund napja van. Holnap Timót napja lesz.