péntek, december 06, 2019
image image image image image image image image
Pénzügyi pályázat Alapítványunk a Pénzügyminisztérium által 2019. augusztus 14-én kiírt „Pénzügyi tudatosságra nevelő iskola” elnevezésű pályázatán 3 000 000 Ft támogatást nyert. Ezt az összeget a pályázathoz benyújtott „Pénzügyi ismeretek bővítése a Suli(köz)ért, avagy vállalkozásunk egy KÖZÉRT, a közért   elnevezésű iskolai programunk megvalósításához használhatjuk fel.
Látogatás Cipruson 2019. október 8-10-e között látogattunk el a ciprusi Agios Antonios Általános Iskolába. Az iskola Nicosia központjában, egy műemlék épületben helyezkedik el és a város legrégebbi iskolája.
Fogódzó Jótékonysági Gála Évek óta hagyomány már a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában, hogy megrendezésre kerül a FOGÓDZÓ Jótékonysági Gálaműsor, amelyen az intézmény diákjai lépnek fel, megmutatják tehetségüket társaiknak, szüleiknek, rokonaiknak és barátaiknak. November 22-én iskolánk egy időutazáson vett részt, a sportcsarnok pár órára igazi színházteremmé vált.
Újraélesztési tanfolyam Iskolánk novemberben Újraélesztési tanfolyamot szervezett, a teljes felső évfolyam részére. A közel 300 diák 2 órás foglalkozáson vett részt. A tanulók elsajátították az elsősegélynyújtás szabályait, megtanultak újraéleszteni, és a félautomata defibrillátor használatát is elsajátították. 
Szépkiejtési Verseny November 7-én délután idén is megrendezésre került az Iskolai Szépkiejtési Verseny. Iskolánknak is fontos a szép és helyes beszéd megtanítása, elsajátítása a tanulók körében. A 2-4. évfolyam diákjai ezen a versenyen megmutathatták tudásukat, szép kiejtésüket.
Örökbefogadás Rohanó világunkban egyre fontosabbá válik, hogy figyeljünk környezetünkre és egymásra, hogy minden nap éljünk harmóniában a természettel és környezetünkkel, a minket körülvevő élőlényekkel és legyünk képesek megóvni környezetünk élő és élettelen értékeit.
Kódséta a méhek országában A 2019-es EU Code Week magyarországi flashmobhoz kapcsolódóan a Digitális Pedagógiai Módszertani Központ által kiírt pályázatra készült videó.
Október 6-i megemlékezés Az iskolai rádiós megemlékezés után iskolánk 8.a osztályos tanulóinak műsorával emlékeztünk a mártír miniszterelnökre. A tanulókat felkészítette, a műsort összeállította Dávidné Fekete Ildikó.

19.11.21.

Újraélesztési tanfolyam

Iskolánk novemberben Újraélesztési tanfolyamot szervezett, a teljes felső évfolyam részére. A közel 300 diák 2 órás foglalkozáson vett részt.

DSC07636

A tanulók elsajátították az elsősegélynyújtás szabályait, megtanultak újraéleszteni, és a félautomata defibrillátor használatát is elsajátították. Megtanították őket a megfelelő kommunikációra a baleset helyszínén. A beteg állapotának a felmérésére, az újraélesztés folyamatának elvégzésére is sor került.

DSC07634

A tanfolyamot a LEGELSŐSEGÉLY Alapítvány tartotta, Andó Ilona és munkatársai nagyon komolyan veszik feladatukat.

DSC07667

Nagy odaadással, kellő türelemmel oktatják a tanulókat. Felhívják a figyelmet minden egyes alkalommal ennek a nemes feladatnak a fontosságára. Az alapítvány célja, hogy minden iskolában részt tudjanak venni a diákok ezen a tanfolyamon.

DSC07644

Az oktatás alatt a tanulók nagy érdeklődéssel hallgatták az oktatókat, figyelték minden mozdulatukat. Természetesen a gyakorlatban is kipróbálhatták magukat a diákok egy Ambu baba segítségével.

DSC07815

A diákok oklevelet kaptak az elvégzett tanfolyamról. A tanfolyam végén feladatul azt kapták, hogy ha olyan helyzetbe kerülnek, használják a tőlük kapott tudást, és adják át ismereteiket minél több embernek.

DSC07724

Csak akkor teszel rosszat, ha nem teszel semmit!

fotók-cikk: Borsos Andrea

Ki olvas minket?

Oldalainkat 301 vendég böngészi
Ma, Miklós napja van. Holnap Ambrus napja lesz.