kedd, szeptember 18, 2018
image image image image image image image image
Rendhagyó énekóra Idén is megrendezésre kerül a Hírös Agóra Kulturális Központ által szervezett Népzenei Találkozó. Évről évre már hagyomány, hogy az ideérkező vendégek, egy kis bemutatót tartanak a kecskeméti iskolákban.
Pályaválasztási szülői értekezlet 2018. szeptember 11-én tanévnyitó szülői értekezletet tartottunk a 8. évfolyamos szülők részére. Az első szülői értekezlet legfontosabb témája a továbbtanulás, pályaválasztás volt.
Bendegúz Tudásbajnokság  Az iskolánkban folyó munka része a tehetséggondozás és a különféle versenyeken való megmérettetés is. Több évfolyam ügyes diákjainak köszönhetően a Bendegúz Tudásbajnokságon összesítésben "Arany Minősítésű Tehetséggondozó Központ" fokozatot értünk el.
Kecskeméti harangok A Miniszterelnökség Társadalmi és Örökségvédelmi Ügyekért Felelős Államtitkársága által, a Kulturális Örökség Európai Éve alkalmából, általános és középiskolás diákok számára meghirdetett “Ne menj el mellette” című pályázatra nyújtotta be ezt a videót iskolánk 1.a és 5.d osztálya.
Tanév rendje 2018/2019 A tanév rendje olvasható itt szeptemberre és októberre vonatkozóan. Szülői értekezletek, fogadóórák, szünetek, rendezvények és minden fontos dátum...
Grosics kupa Iskolánk rendszeres részvevője a Grosics kupának, amelyet Lakiteleken a Népfőiskola festői környezetében rendeznek meg. A mérkőzés után a fiúk lubickolhattak egyet a medencékben és este megnéztük közösen az Európa Liga döntőt.
Rákóczi Projekt Hét Iskolánk már márciusban lázasan készült névadójának II. Rákóczi Ferenc születésének évfordulójára. Diákjaink, színes óriás plakátokat készítettek, ezzel felidézve Rákóczi életének helyszíneit gyermekkorától egészen haláláig követve. A remekművekből az iskola aulájában egy kiállítás készült...
Miért a Rákóczi iskola? Haladva a kor igényeivel, az iskola kibővítette és új tartalommal töltötte meg az eddig is meglevő irányultságait. A 2018/2019-es tanévben két idegen nyelvi, egy angol és egy német és egy testnevelés-sport irányultságú osztályt szeretnénk indítani a KTE Labdarúgó Akadémiával együttműködve.

16.04.17.

Időutazáson II. Rákóczi Ferenc fejedelemmel

 A „Children in a Europe of 2020” című Erasmus+ iskolai együttműködési projekt keretében a Rákóczi tagiskola tanárai és tanulói 27 diákot és 15 tanárt láttak vendégül 2016.04.11-15 között. A vendégek a partneriskolákból, Spanyolországból, Dániából, Hollandiából, Finnországból és Ciprusról érkeztek.

nyitókép

 1. nap

A nemzetközi delegációkat maga, II. Rákóczi Ferenc fejedelem és a fejedelemasszony fogadta köszöntő műsorral. A vendégek zenés, táncos időutazást tettek a 18. századból a 21. századi Magyarországra.

1nap

A délelőtt folyamán a vendégek körbesétálták az iskolát, a diákok játékos formában ismerkedtek meg egymással, valamint a többnyelvű szótár kifejezéseihez kapcsolódóan hangos szótárat készítettek.

Délután a városközpontban tettek sétát a tanárok és a tanulók. Városnézés közben lelkesen keresték a válaszokat a kapott Kecskemét TOTÓ kérdéseire. A Városháza előtt iskolánk tanulói zenés-táncos flashmob előadással lepték meg a külföldi vendégeket, akik a népzenére vidáman körtáncra perdültek a Városháza kertje körül.

 2. nap

Délelőtt a projekt első évében megírt mesék közül a Jack és a gyémántsárkány című mese történetével kapcsolatos feladatokat oldottak meg a tanulók. A csoportok dramatikus formában adták elő az általuk írt fejezet történetét.

2nap

Délután a népes csapat a Szabadidőparkban sárkányhajózásban mérte össze állóképességét.

 3. nap

Délelőtt a választott környezetvédelmi témával kapcsolatos prezentációkat mutatták be egymásnak az elvégzett tevékenységekről, majd közösen figyelemfelkeltő plakátokat készítettek. Délután a Bábszínházban néztek meg egy előadást, majd a Leskowsky - hangszergyűjteményt tekintették meg a vendégek.

3.nap

 4. nap

Délelőtt az iskolában kézműves foglalkozásokon apró emléktárgyak készültek, együtt zenéltek, ezen felül sportversenyen mérték össze erejüket a külföldi csapatok. Délután a lovas-kocsis felvonuláson kísérték el a fejedelmet a Városháza elé, ahol a külföldi delegációkat Mák Kornél alpolgármester úr köszöntötte. Este az iskola diákjai buliban szórakozhattak együtt a külföldi diákokkal.

4nap

 5. nap

Az utolsó napon tanyaprogram várta a vendégeket, ahol saját maguk gyúrták a kenyérlángost, megkóstolhatták a igazi magyar gulyást, lovagolhattak és kézműves mesterek segítségével bőrből és fából készítettek emléktárgyakat.

Az esti búcsúvacsora nagyon jó hangulatban telt, magyar néptáncot tanultak a vendégek és fényképes bemutatóval emlékeztünk vissza a hét eseményeire.

zárókép

 A hét folyamán barátságok kötődtek, rengetek közös élményt szereztek vendégeink és azzal a reménnyel intettünk búcsút a külföldi tanulóknak, tanároknak, hogy Magyarországról szép emlékekkel tértek haza.

A következő találkozó Finnországban lesz 2016. októberben. A látogatásról készült beszámolót a honlapon olvashatják majd.

 

Kaszab Éva koordinátor

 

 

Ki olvas minket?

Oldalainkat 70 vendég böngészi
Ma, Vilhelmina napja van. Holnap Friderika napja lesz.