kedd, december 18, 2018
image image image image image image image image
Mesemondó Verseny December 10-én került megrendezésre a legifjabb korosztály körében az iskolai Mesemondó Verseny. Az 1-2. évfolyamos tanulók mondták el meséiket. Sok szép mesét hallottunk, a gyerekek szépen hangsúlyozva, bátran adták elő történeteiket.
Adventi koncert a Nagytemplomban Színvonalas adventi koncertet adtak péntek este a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola diákjai a Nagytemplomban. Az iskola nagykórusa Kákonyi Réka tanárnő vezetésével első alkalommal vett részt külső helyszínen...
Kutyás órák a Rákócziban Nem véletlenül mondjuk, hogy a kutya az ember legjobb barátja. Régi mondás, de annál aktuálisabb ma is. A kutyák régen is, a mai időkben is sok feladatot oldottak meg, többek között a beteg emberek segítését.
A Mikulás látogatott el hozzánk December 6-án csütörtökön remek hangulatban, kezdődött a zenés torna az iskola csarnokában. Ez alkalommal viszont egy várva várt vendég is megérkezett, aki nem volt más, mint a Mikulás. Kisvártatva, arra lettek figyelmesek a diákok, hogy a nagyszakállú bekapcsolódik a tornagyakorlatokba. Bár kora már nem igazán engedte a nagyon gyors feladatokat, de a gyerekek jól teljesítettek.
Látogatás a Kecskeméti Rajzfilmstúdióba Októberben a Népmese Napja alkalmából iskolánk egy vidám napot tartott. A program része volt az a kiállítás megnyitó is, amire a gyerekek a Magyar Népmese Napja tiszteletére rajzokat készítettek. Az első három helyezett Barta Lídia, a 2a és a 2. c osztály, és Pópity Emília nyertesek jutalma egy látogatás volt a Kecskeméti Rajzfilmstúdióba.
Játékos Sportverseny Már hagyomány iskolánkban, hogy az őszi hónapokban a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola rendezésében sor kerül az általános iskolák között a Városi Játékos Diák Sportverseny. Idén erre november 29-én került sor. A megmérettetésre a kecskeméti iskolák mellett egy solti általános iskola is jelentkezett. 
Mesemondó Verseny A mesék által egy külön világba kerülünk. Jól érzi magát a mesemondó, de hallgatósága is. Nagyszülők, szülők otthon szívesen mesélnek unokáiknak, gyerekeiknek. Az első meséket tőlük kapjuk gyermekként. A mesemondó versenyeken nagyszerű hallgatni a diákok által elmondott meséket. Vannak humoros és szomorú, de tanulságos történetek is. Minden napra egy mese!
Miért a Rákóczi iskola? Haladva a kor igényeivel, az iskola kibővítette és új tartalommal töltötte meg az eddig is meglevő irányultságait. A 2018/2019-es tanévben két idegen nyelvi, egy angol és egy német és egy testnevelés-sport irányultságú osztályt szeretnénk indítani a KTE Labdarúgó Akadémiával együttműködve.

16.04.17.

Időutazáson II. Rákóczi Ferenc fejedelemmel

 A „Children in a Europe of 2020” című Erasmus+ iskolai együttműködési projekt keretében a Rákóczi tagiskola tanárai és tanulói 27 diákot és 15 tanárt láttak vendégül 2016.04.11-15 között. A vendégek a partneriskolákból, Spanyolországból, Dániából, Hollandiából, Finnországból és Ciprusról érkeztek.

nyitókép

 1. nap

A nemzetközi delegációkat maga, II. Rákóczi Ferenc fejedelem és a fejedelemasszony fogadta köszöntő műsorral. A vendégek zenés, táncos időutazást tettek a 18. századból a 21. századi Magyarországra.

1nap

A délelőtt folyamán a vendégek körbesétálták az iskolát, a diákok játékos formában ismerkedtek meg egymással, valamint a többnyelvű szótár kifejezéseihez kapcsolódóan hangos szótárat készítettek.

Délután a városközpontban tettek sétát a tanárok és a tanulók. Városnézés közben lelkesen keresték a válaszokat a kapott Kecskemét TOTÓ kérdéseire. A Városháza előtt iskolánk tanulói zenés-táncos flashmob előadással lepték meg a külföldi vendégeket, akik a népzenére vidáman körtáncra perdültek a Városháza kertje körül.

 2. nap

Délelőtt a projekt első évében megírt mesék közül a Jack és a gyémántsárkány című mese történetével kapcsolatos feladatokat oldottak meg a tanulók. A csoportok dramatikus formában adták elő az általuk írt fejezet történetét.

2nap

Délután a népes csapat a Szabadidőparkban sárkányhajózásban mérte össze állóképességét.

 3. nap

Délelőtt a választott környezetvédelmi témával kapcsolatos prezentációkat mutatták be egymásnak az elvégzett tevékenységekről, majd közösen figyelemfelkeltő plakátokat készítettek. Délután a Bábszínházban néztek meg egy előadást, majd a Leskowsky - hangszergyűjteményt tekintették meg a vendégek.

3.nap

 4. nap

Délelőtt az iskolában kézműves foglalkozásokon apró emléktárgyak készültek, együtt zenéltek, ezen felül sportversenyen mérték össze erejüket a külföldi csapatok. Délután a lovas-kocsis felvonuláson kísérték el a fejedelmet a Városháza elé, ahol a külföldi delegációkat Mák Kornél alpolgármester úr köszöntötte. Este az iskola diákjai buliban szórakozhattak együtt a külföldi diákokkal.

4nap

 5. nap

Az utolsó napon tanyaprogram várta a vendégeket, ahol saját maguk gyúrták a kenyérlángost, megkóstolhatták a igazi magyar gulyást, lovagolhattak és kézműves mesterek segítségével bőrből és fából készítettek emléktárgyakat.

Az esti búcsúvacsora nagyon jó hangulatban telt, magyar néptáncot tanultak a vendégek és fényképes bemutatóval emlékeztünk vissza a hét eseményeire.

zárókép

 A hét folyamán barátságok kötődtek, rengetek közös élményt szereztek vendégeink és azzal a reménnyel intettünk búcsút a külföldi tanulóknak, tanároknak, hogy Magyarországról szép emlékekkel tértek haza.

A következő találkozó Finnországban lesz 2016. októberben. A látogatásról készült beszámolót a honlapon olvashatják majd.

 

Kaszab Éva koordinátor

 

 

Ki olvas minket?

Oldalainkat 81 vendég böngészi
Ma, Auguszta napja van. Holnap Viola napja lesz.