hétfő, március 19, 2018
image image image image image image image image
Pályaorientációs nap az iskolában Március 10-én szombaton Pályaorientációs Napot rendeztünk diákjainknak. Iskolánk fontosnak tartja, hogy a tanulók tisztában legyenek a továbbtanulási lehetőségekkel, ismerjék meg a szakmákat, és tanulmányi és egyéni jellemzőik alapján ki tudják választani a nekik legmegfelelőbb iskolát, szakmát...
Pedagógus Laptopok Iskolánkba is megérkeztek március 13-án pedagógusaink részére a laptopok, amelyet a digitális kompetencia fejlesztését célzó, európai uniós támogatásból megvalósuló projekt keretében kapnak a pedagógusok.
Petfőfi Sándor Szavaló Verseny Iskolánk idén is megrendezte a városi szintű Petőfi Sándor Szavaló Versenyt 2018. március 7-én. A megmérettetésre összesen 9 iskolából 29 diák érkezett. A versenyt iskolánk a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola Alapítványa támogatta.
Nőnapi köszöntés Iskolánk férfi tanárai ma Nőnap alkalmából megköszöntöttek bennünket. A szellemesen bohókás, néha kicsit lécrezgető gondolatok, vicces idézetek Müller Péter, Karinthy Frigyes, Rejtő Jenő,Agatha Cristie, Bödőcs Tibor és még sok kiemelkedő író-költő tollából eredő szép üzenettel leptek meg bennünket, és lettünk gazdagabbak a mai napon.
Fizess Mosollyal 8.b A „Fizess Mosollyal”akciónk folytatódik. Február 17.-én szombaton iskolánkban az Értelmi Fogyatékosok Farsangján segítséget nyújtott a 8. b osztály. Farsangi fánkot és üdítőt kínáltak a vendégeknek. A csapat tagjai a rendezvény végén a kabátok kiosztásába is bekapcsolódott.
Nyílt nap leendő elsős gyerekeknek 2018. február 6-án és 7-én megemelkedtek az osztálylétszámok iskolánkban az első három órán. Mosolyogva, kissé megilletődötten érkeztek apró „iskolások” az épületbe szüleikkel, hogy megnézzék, hogyan sajátítják el a bölcs gondolatokat a nagyobb gyerekek.
Szabadidős foglalkozás 02.07. Február 7-én Szabadidős Foglalkozásokra vártuk a kis óvodásokat. Az ovisok egyik csoportja szivacskézin vett részt, melyen különböző erősségű, játékos feladatokat hajtottak végre. A kicsik figyeltek egymásra és a tanító instrukcióira is. Mind a sorjátékokat, mind a páros feladatokat a gyerekek nagy koncentrációval hajtották végre. Már most látszik milyen ügyesen bánnak a labdával.
Rákóczis-szerda Gyere Te is a Rákócziba! Ismét indul a tavalyi tanévben nagy sikerű Rákóczis-szerda programsorozatunk - Iskolaváró Sulikuckó és Szabadidős foglalkozások - a nagycsoportos óvodások részére - 2017. XI. 15-én 16.00 órakor. A foglalkozásokra jelentkezni lehet az iskola titkárságán telefonon vagy email-ban.

16.04.17.

Időutazáson II. Rákóczi Ferenc fejedelemmel

 A „Children in a Europe of 2020” című Erasmus+ iskolai együttműködési projekt keretében a Rákóczi tagiskola tanárai és tanulói 27 diákot és 15 tanárt láttak vendégül 2016.04.11-15 között. A vendégek a partneriskolákból, Spanyolországból, Dániából, Hollandiából, Finnországból és Ciprusról érkeztek.

nyitókép

 1. nap

A nemzetközi delegációkat maga, II. Rákóczi Ferenc fejedelem és a fejedelemasszony fogadta köszöntő műsorral. A vendégek zenés, táncos időutazást tettek a 18. századból a 21. századi Magyarországra.

1nap

A délelőtt folyamán a vendégek körbesétálták az iskolát, a diákok játékos formában ismerkedtek meg egymással, valamint a többnyelvű szótár kifejezéseihez kapcsolódóan hangos szótárat készítettek.

Délután a városközpontban tettek sétát a tanárok és a tanulók. Városnézés közben lelkesen keresték a válaszokat a kapott Kecskemét TOTÓ kérdéseire. A Városháza előtt iskolánk tanulói zenés-táncos flashmob előadással lepték meg a külföldi vendégeket, akik a népzenére vidáman körtáncra perdültek a Városháza kertje körül.

 2. nap

Délelőtt a projekt első évében megírt mesék közül a Jack és a gyémántsárkány című mese történetével kapcsolatos feladatokat oldottak meg a tanulók. A csoportok dramatikus formában adták elő az általuk írt fejezet történetét.

2nap

Délután a népes csapat a Szabadidőparkban sárkányhajózásban mérte össze állóképességét.

 3. nap

Délelőtt a választott környezetvédelmi témával kapcsolatos prezentációkat mutatták be egymásnak az elvégzett tevékenységekről, majd közösen figyelemfelkeltő plakátokat készítettek. Délután a Bábszínházban néztek meg egy előadást, majd a Leskowsky - hangszergyűjteményt tekintették meg a vendégek.

3.nap

 4. nap

Délelőtt az iskolában kézműves foglalkozásokon apró emléktárgyak készültek, együtt zenéltek, ezen felül sportversenyen mérték össze erejüket a külföldi csapatok. Délután a lovas-kocsis felvonuláson kísérték el a fejedelmet a Városháza elé, ahol a külföldi delegációkat Mák Kornél alpolgármester úr köszöntötte. Este az iskola diákjai buliban szórakozhattak együtt a külföldi diákokkal.

4nap

 5. nap

Az utolsó napon tanyaprogram várta a vendégeket, ahol saját maguk gyúrták a kenyérlángost, megkóstolhatták a igazi magyar gulyást, lovagolhattak és kézműves mesterek segítségével bőrből és fából készítettek emléktárgyakat.

Az esti búcsúvacsora nagyon jó hangulatban telt, magyar néptáncot tanultak a vendégek és fényképes bemutatóval emlékeztünk vissza a hét eseményeire.

zárókép

 A hét folyamán barátságok kötődtek, rengetek közös élményt szereztek vendégeink és azzal a reménnyel intettünk búcsút a külföldi tanulóknak, tanároknak, hogy Magyarországról szép emlékekkel tértek haza.

A következő találkozó Finnországban lesz 2016. októberben. A látogatásról készült beszámolót a honlapon olvashatják majd.

 

Kaszab Éva koordinátor

 

 

Ki olvas minket?

Oldalainkat 100 vendég böngészi
Ma, József és Bánk napja van. Holnap Klaudia napja lesz.