vasárnap, december 17, 2017
image image image image image image image image
Kodály nyomában Iskolánk két osztálya – a 4.a és az 5.B osztály abban a megtiszteltetésben részesült, hogy részt vehetett a  2017. december 15-én megrendezésre kerülő ’Kodály nyomában országos online zenei vetélkedő’ díjátadó műsorán és a Kodály emlékév Gálaestjén. A gálaest helyszíne a Messzi István Sportcsarnok volt.  
Fizess Mosollyal! A II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola pedagógusai és diákjai karitatív kihívást kezdeményeztek, amelynek célja, hogy önzetlen segítséget, támogatást nyújtsanak bárkinek, akinek erre szüksége van. Segítségükért egy mosolyt kérnek cserébe. Az M1 élőben közvetítette...

Adventi készülődés Iskolánkban működő Diák Önkormányzat december 8-án egy kellemes délutánt szervezett a diákoknak. Az adventi készülődés remek hangulatban zajlott, a gyerekek jól érezték együtt magukat, miközben gyönyörű karácsonyi díszeket készítettek.
Elsősegélynyújtó Verseny Fantasztikus hangulatban került megrendezésre immáron második alkalommal Mikulás napján, december 6-án a Szent Györgyi Albert Elsősegélynyújtó Verseny a Kecskeméti Egészségügyi Iskolában.
Szabadidős foglalkozás 12.06. December 6-án a Rákóczis Szerdák keretén belül a Szabadidős Foglalkozásokon vehettek részt az óvodások. A gyerekek egyik csoportja kézműves foglalkozáson vett részt, ahol előre gyártott kis elemekből kellett összerakni a mikulás segítőjét, a kis manót.
Iskolai Mesemondó Verseny 3-4. évf. December első napja a 3-4. évfolyam mesemondó versenyével kezdődött. A Magyar Népmesék közül választottak történeteket a diákok. Elhangzott a Pityke és a kökény, Az okos medve Kósa Alex sikerét hozta meg, Csóka Fanni a csúnya királyfi és a szép királykisasszony mesével nyert. A kismalac furfangos történetét Tóth Nórától hallhattunk.
Rákóczis-szerda Gyere Te is a Rákócziba! Ismét indul a tavalyi tanévben nagy sikerű Rákóczis-szerda programsorozatunk - Iskolaváró Sulikuckó és Szabadidős foglalkozások - a nagycsoportos óvodások részére - 2017. XI. 15-én 16.00 órakor. A foglalkozásokra jelentkezni lehet az iskola titkárságán telefonon vagy email-ban.
Miért a Rákóczi iskola? Haladva a kor igényeivel, az iskola kibővítette és új tartalommal töltötte meg az eddig is meglevő irányultságait. A 2017/2018-as tanévben egy idegen nyelvi, egy matematika-infornatika és egy testnevelés-sport irányultságú osztályt szeretnénk indítani a KTE Labdarúgó Akadémiával együttműködve.

16.04.17.

Időutazáson II. Rákóczi Ferenc fejedelemmel

 A „Children in a Europe of 2020” című Erasmus+ iskolai együttműködési projekt keretében a Rákóczi tagiskola tanárai és tanulói 27 diákot és 15 tanárt láttak vendégül 2016.04.11-15 között. A vendégek a partneriskolákból, Spanyolországból, Dániából, Hollandiából, Finnországból és Ciprusról érkeztek.

nyitókép

 1. nap

A nemzetközi delegációkat maga, II. Rákóczi Ferenc fejedelem és a fejedelemasszony fogadta köszöntő műsorral. A vendégek zenés, táncos időutazást tettek a 18. századból a 21. századi Magyarországra.

1nap

A délelőtt folyamán a vendégek körbesétálták az iskolát, a diákok játékos formában ismerkedtek meg egymással, valamint a többnyelvű szótár kifejezéseihez kapcsolódóan hangos szótárat készítettek.

Délután a városközpontban tettek sétát a tanárok és a tanulók. Városnézés közben lelkesen keresték a válaszokat a kapott Kecskemét TOTÓ kérdéseire. A Városháza előtt iskolánk tanulói zenés-táncos flashmob előadással lepték meg a külföldi vendégeket, akik a népzenére vidáman körtáncra perdültek a Városháza kertje körül.

 2. nap

Délelőtt a projekt első évében megírt mesék közül a Jack és a gyémántsárkány című mese történetével kapcsolatos feladatokat oldottak meg a tanulók. A csoportok dramatikus formában adták elő az általuk írt fejezet történetét.

2nap

Délután a népes csapat a Szabadidőparkban sárkányhajózásban mérte össze állóképességét.

 3. nap

Délelőtt a választott környezetvédelmi témával kapcsolatos prezentációkat mutatták be egymásnak az elvégzett tevékenységekről, majd közösen figyelemfelkeltő plakátokat készítettek. Délután a Bábszínházban néztek meg egy előadást, majd a Leskowsky - hangszergyűjteményt tekintették meg a vendégek.

3.nap

 4. nap

Délelőtt az iskolában kézműves foglalkozásokon apró emléktárgyak készültek, együtt zenéltek, ezen felül sportversenyen mérték össze erejüket a külföldi csapatok. Délután a lovas-kocsis felvonuláson kísérték el a fejedelmet a Városháza elé, ahol a külföldi delegációkat Mák Kornél alpolgármester úr köszöntötte. Este az iskola diákjai buliban szórakozhattak együtt a külföldi diákokkal.

4nap

 5. nap

Az utolsó napon tanyaprogram várta a vendégeket, ahol saját maguk gyúrták a kenyérlángost, megkóstolhatták a igazi magyar gulyást, lovagolhattak és kézműves mesterek segítségével bőrből és fából készítettek emléktárgyakat.

Az esti búcsúvacsora nagyon jó hangulatban telt, magyar néptáncot tanultak a vendégek és fényképes bemutatóval emlékeztünk vissza a hét eseményeire.

zárókép

 A hét folyamán barátságok kötődtek, rengetek közös élményt szereztek vendégeink és azzal a reménnyel intettünk búcsút a külföldi tanulóknak, tanároknak, hogy Magyarországról szép emlékekkel tértek haza.

A következő találkozó Finnországban lesz 2016. októberben. A látogatásról készült beszámolót a honlapon olvashatják majd.

 

Kaszab Éva koordinátor

 

 

Ki olvas minket?

Oldalainkat 47 vendég böngészi
Ma, Lázár és Olimpia napja van. Holnap Auguszta napja lesz.