kedd, június 22, 2021
image image image image image image image image
Díjátadás Intézményünk a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola még februárban meghirdetett egy rajzversenyt a leendő első osztályos gyerekek körében. A megadott téma a kedvenc farsangi jelmezem volt. A rajzversenyre beérkezett alkotásokból az iskola kiállítást rendezett. A rajzokat a főbejárat melletti ablakokon lehetett megcsodálni.
Újra! Használom! Újrahasználom! Mindannyian törekszünk, hogy minél kevesebb hulladékot halmozzunk fel. A kreatív újrahasznosítás jegyében iskolánk 2.a osztályos tanulói kihívással egybekötött kiállítást rendezett, melyen hat osztály vett részt.
Mobiltelefon gyűjtő akció Sikeresen zárult a meghirdetett mobiltelefon gyűjtő akció. Diákjaink és szüleik komolyan vették a felhívást, sok telefon került a dobozba. Jó érzés, hogy ezzel is hozzájárulhattunk környezetünk megóvásához. Iskolánk elkötelezett környezetvédő.
Tudásbajnokság eredmények A Tudásbajnokság 2020/2021.-es tanév eredményei olvashatók itt.
Petőfi Sándor Szavalóverseny Iskolánk idén is megrendezte a városi szintű Petőfi Sándor Szavalóversenyt. A vírushelyzetre való tekintettel már 2. alkalommal került sor online verseny megrendezésére. A pandémia ellenére, a tanulók nagy számban jelentkeztek a megmérettetésre, a versmondók összesen 10 kecskeméti iskolából küldték be szavazataikat.
Mobiltelefon-gyűjtő verseny Iskolánkban használt mobiltelefon-gyűjtó versenyt hírdetünk meg. 2021 május 10 - június 15. között. A verseny az osztályok között zajlik, a legeredményesebbeket díjazzuk. További részletek a cikkben.
„Tavaszi nagytakarítás” az Érzékelések kertjében. Az Érzékelések kertje a Szent László Lions Club tagjai által ültetett, most virágzó japáncseresznyefás Aomori park közvetlen folytatása, melyet 2020 őszén épített meg a klub, és mely befejezése ez év nyarára várható.
Digitális Rákóczi-s pályázat Iskolánkban az idei tanévben március végén, II. Rákóczi Ferenc születésének évfordulója alkalmával került volna megrendezésre a hagyományos ”Rákóczi hét” sok-sok érdekes eseménnyel, játékkal, versennyel és felvonulással. Azonban ezt a forgatókönyvet idén (is) átírta az élet, így diákjaink és tanáraink digitális feladatok keretében ünnepelték meg iskolánk névadójának emlékét.

13.01.24.

Játékos sport megyei döntő

Iskolánk rendezte meg idén is a játékos sportverseny megyei döntőjét.


A végjáték hihetetlen izgalmasra sikeredett, a csapatok nagyon sokáig fej-fej mellett haladtak, az utolsó versenyszám előtt még mindig nem lehetett tudni az első hely sorsát.

megyei.donto.098

A rendezvény a résztvevők bevonulásával kezdődött. Az öt csapat tett egy kört a küzdőtéren a lelátó egyként tapsolta a „We will rock you” ütemét.

megyei.donto.135

Ezután a kilenc versenyszám két fordulóban zajlott le. A csarnok lelátója is megtelt lelkes szülőkkel, akik odaadóan támogatták csapatukat, nagyon jó hangulatot teremtve a szurkolásukkal.

megyei.donto.158

A két Kiskunhalasi csapat végig egymást kerülgetve stabilan tartotta az első két helyet.

megyei.donto.076

Ez olyannyira sikerült, hogy az utolsó versenyszám előtt 30-30 ponton álltak. A mindent eldöntő játék igazán izgalmasra sikeredett. Mintha egy igazi sportrangadóba csöppent volna az ember.

megyei.donto.163

Az edzők szavát is alig lehetett hallani a szurkolástól, akik instrukciókkal próbálták segíteni a gyerkőcöket.

megyei.donto.177

Külön öröm számunkra, hogy Kecskeméti csapat lett a harmadik helyezet, és derekasan helyt álltak, az amúgy, a játékos sportversenyeken mindig domináló Kiskunhalasi iskolákkal szemben.

Íme a végeredmény:

1.Kiskunhalas – Felsőváros

megyei.donto.221

2.Kiskunhalas – Kertváros

megyei.donto.222

3.Kecskemét - SZOVÁL

megyei.donto.219

4. Solt - Vécsey

5. Tiszaalpár


Koller István

Ki olvas minket?

Oldalainkat 41 vendég böngészi
Ma, Paulina napja van. Holnap Zoltán napja lesz.