csütörtök, október 29, 2020
image image image image image image image image
Rendőrségi meglepetés bemutató Az esemény háttértörténete a következő: Szeptemberben iskolánkhoz vezető gyalogátkelőhelyen rendőri irányítás segítette a biztonságos átkelést. A 4. b osztály tanulói levelet írtak a rendőrségnek,amelyben megköszönték a segítséget. KEOL.HU cikk
Szülői tájékoztató A járványügyi helyzetre való tekintettel a rendkívüli intézkedések továbbra is érvényesek. Az intézkedések részletesen olvashatók ebben a cikkben...
Fogadóóra, Október 1-től érvényes szabályok A fogadóórák helyetti konzultációs lehetőségekről és az Október 1-től érvénybe lépő szabályokról olvashat információkat ebben a cikkben.
Petőfi Sándor Szavalóverseny Iskolánk évek óta minden év tavaszán megrendezi a Petőfi Sándor Szavalóversenyt. A koronavírus-járvány miatt ezt a versenyt március 11-én nem tudtuk megtartani. A rendezvényre 2020. szeptember 22-én kedden került sor. A verseny a Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzatának Városi Támogatási Programja részeként került megrendezésre. Hiros.hu cikk.
Ebéddel kapcsolatos információk Ebédrendeléssel, lemondással és fizetéssel kapcsolatos információk olvashatók itt.
Középiskolák nyílt napjai Kedves Nyolcadikosok! Kedves Szülők! A Kecskemét környéki középiskolák 2020/2021-as tanévre várhatóan meghirdetett nyílt napjairól lehet itt tájékozódni.
Őszi papír- és gesztenye gyűjtés IDŐPONT: 2020. OKTÓBER 19. (HÉTFŐ)
7.00-17.00 ÓRA
HELYSZÍN
: AZ ISKOLA NAGYUDVARA KÉRJÜK, TÁMOGASD A DIÁKÖNKORMÁNYZAT AKCIÓJÁT!
Környezetvédelmi fotópályázat értékelése A járvány miatti iskolabezárás okán szeptemberre voltunk kénytelenek elhalasztani. Remélem továbbra is kritikus szemmel nézitek a környezetetekben előforduló jó és rossz példákat! Hogy tanuljunk belőlük, próbáljuk a jókat ellesni a kártékonyakat megváltoztatni, elkerülni.  

12.03.06.

Beiratkozás 2020/21. tanévre

biratkozas

Kedves Szülők!

A veszélyhelyzetre való tekintettel az általános iskolákba történő 2020/2021-es tanévre való beiratkozásra az alábbi módon kerül sor:

1.Amennyiben a szülő/törvényes képviselő a gyermekét a kötelező felvételt biztosító („körzetes”) általános iskolába szeretné beíratni, akkor (a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola körzetei a mellékletekben megtalálhatóak)

 • csak egy adatlapot kell kitölteni legkésőbb 2020. április 24-ig
   • vagy elektronikusan a KRÉTA e-ügyintézés felületén
   • vagy elektronikusan kitöltve elküldeni a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. címre
   • vagy papír alapon a körzetes iskolába visszajuttatva

a KRÉTA ügyintézéssel kapcsolatos tájékoztató az oldal alján, az adatlap mellékletben található

 • A kötelező felvételt biztosító („körzetes”) általános iskola 2020. április 28-ig hivatalból felveszi a körzetébe tartozó azon gyermeket, aki vonatkozásában nem érkezett jelzés arról, hogy más általános iskola felvette és erről értesíti a szülőt/törvényes képviselőt.

2.Amennyiben a szülő/törvényes képviselő nem a kötelező felvételt biztosító, de körzettel rendelkező („nem körzetes”) általános iskolát választja, (azaz lakhelye szerint nem a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola körzetébe tartozik), akkor

 • az iskolánkba elektronikus úton vagy papír alapon eljuttatott szándéknyilatkozat megtételére kötelezett, amelyet a mellékletek között megtalál.
 • A szándéknyilatkozat megtételére és iskolánkba való eljuttatására 2020. április 24-ig van lehetőség.
 • A nem körzetes iskola a beiratkozást/adategyeztetést (KRÉTA e-ügyintézés/adatlap) 2020. április 6 – április 24. között tartja,
 • A nem körzetes általános iskola 2020. május 21-ig dönt a felvételről és értesíti a szülőt/törvényes képviselőt és a kötelező felvételt biztosító iskolát.

Függetlenül attól, hogy melyik jelentkezési módot választják a szülők – minden, a beiratkozáshoz szükséges dokumentum eredeti példányát be kell nyújtani, az azonosításra szolgáló igazolványokat be kell mutatni a tanévkezdés alkalmával.

A beiratkozáshoz szükséges iratok bemutatására a 2020/2021. tanítási év első napján kerül sor. A beiratkozáshoz szükséges iratok / dokumentumok:

- A gyermek nevére kiállított személyiazonosító.

- A gyermek nevére kiállított lakcímet igazoló hatóságiigazolvány.

- Nyilatkozat az életvitelszerű lakcímről: (2. számúmelléklet)

- Nyilatkozat a törvényes képviseletről (3. számú melléklet) ebben a tekintetben a Polgári Törvény könyvről szóló 2013. évi V. törvény 4. könyvének előírásai az irányadók.

A felvételről első fokon az iskola igazgatója dönt, elutasítás esetén a fenntartó Kecskeméti Tankerületi Központ igazgatója hivatott a felülbírálati kérelmet elbírálni.

KRÉTA e-ügyintézés:  https://eugyintezes.e-kreta.hu/kezdolap

Tájékoztató, hogyan tud az a szülő regisztrálni, akinek még nincs KRÉTA hozzáférése https://tudasbazis.ekreta.hu/pages/viewpage.action?pageId=17761398

A felület 2020. április 6. és 2020. április 24. között fog élni!

A beiratkozáshoz szükséges dokumentumokat papír alapon is megtalálják az iskola portáján, a kitöltött dokumentumokat munkanapokon 8-16 óráig ugyanitt leadhatják.

A szükséges dokumentumok megtalálhatók a mellékletekben.

 

Kecskemét, 2020. 04. 03.

 

Fáriné Boros Erika

tagintézmény-vezető

 

Tájékoztató letölthető dokumentumként

Új tájékoztató letölthető dokumentumként

Szükséges mellékletek:

Adatlap a beiratkozáshoz

Körzet

Lakcím nyilatkozat

Szándéknyilatkozat

Törvényes képviselő nyilatkozat

 

 

 

Ki olvas minket?

Oldalainkat 33 vendég böngészi
Ma, Nárcisz napja van. Holnap Alfonz napja lesz.