szombat, augusztus 08, 2020
image image image image image image image image
Menő menzák Menő menzák az iskolákban – Egészséges étkezést és életstílust népszerűsítő programok pályázat lehetőséget biztosított, hogy egy éven keresztül rendezvények, vendégelőadók színesítsék hétköznapjainkat. Programjaink népszerűek voltak a diákok és a szülői közösség körében is. A pályázatban vállalt programok megvalósítása sikeresen lezárult.
Fontos információk A tanáv hátralevő részével, tankönyvek visszaszolgáltatásával, ballagással, bizonyítványok kiosztályával, ügyelettel és felzárkóztatássak kapcsolatos fontos információk olvashatók itt...
Ebéd rendelési lehetőség Kérjük a szülőket, ha igényt tartanak az ebéd elvitelére, vagy az iskolai ügyelet igénybevétele mellett az étkezésre is azt május 27-én 16 óráig a közétkeztetési ügyintézőnél jelezzék!
Beiratkozás 2020/21. tanévre Értesítjük az érintett szülőket, hogy a 2020/2021. tanévre történő általános iskolai beíratásokra a rendkívüli helyzettre való tekintettel rendhagyó módon kerül lebonyolításra. Minden ezzel kapcsolatos részletet elolvashat az alábbi cikkben..
Adatkezelési tájékoztató Tisztelt Szülők! Két fontos dokumentumot olvasható itt a digitális oktatás során alkalmazott adatkezelési előírásokról.
Szülői tájékoztató Tisztelt Szülők! A koronavírus járvány terjedése miatt kialakult intézkedésekről és egyéb fontos információkról fogunk itt mindig tájékoztatást adni... AZ EBÉDBEFIZETÉS JELENLEG SZÜNETEL!
Szabadidős foglalkozás 03.04.  Március 4-én a Rákóczis Szerdák keretén belül szabadidős foglalkozásokon vehettek részt az óvodások. A kézműves foglalkozáson a gyerekek a HÁROM Pillangó című mese hallgatása közben a színtelen pillangók szárnyaira gyönyörű színeket varázsoltak. 
Operaház „Nagyköveti” Programja Iskolánkban az Operaház „Nagyköveti” Programja október 1-vel a Zene Világnapja alkalmából megrendezett rendhagyó órákkal kezdődött, ahol az Operaház operaénekesei vezették be a gyerekeket ebbe a fantasztikus világba, remélve, hogy megszeretik a zenének ezt a műfaját is.


KMJV Önkormányzata karácsonyi műsor

December 18-án délután sok kis gyerek gyűlt össze a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola sportcsarnokában.

DSC00243

KMJV Önkormányzatának 13. választókörzete támogatásával Kovács Ferenc Önkormányzati Képviselő Úr szervezésében, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Kecskeméti csoportja közreműködésével került megrendezésre a Karácsonyi Műsor.

DSC00234

A rendezvényre meghívást kaptak a Rákóczi iskola tanulói is. A diákok részt vettek egy interaktív előadáson, melyet egy dietetikus tartott, aki játékos formában hívta fel a figyelmüket a cukorbetegség veszélyeire. A tanulók a feltett kérdésekre nagyon okosan válaszoltak.

DSC00279

Közben megérkezett a várva várt Mikulás is, akit ünnepi dalokkal vártak a gyerekek.

DSC00302

A program a Ciróka Bábszínház egy bábelőadásával folytatódott, Vitéz János elevenedett meg a paravánon, melyet Fülöp József bábművész keltett életre, a gyerekek legnagyobb örömére.

DSC00367

A kis pihenés után következett egy kis testmozgás, egy gyógytornász segítségével, aki jól megmozgatta még Mikulás és a krampuszokat is.

DSC00417

Majd a „Kutyával Egy Mosolyért” Alapítvány felvezető-kutya párosai következtek. Bogi és társai remekül teljesítettek, és jól szórakoztatták a közönséget. Sok feladatot a gyerekekkel együtt teljesítettek. Jó volt látni, hogy a gyerekek a kutyákkal milyen közvetlenül, félelem nélkül játszanak. A kétlábú ebek ismét belopták magukat a kis szívekbe.

DSC00457

Majd az ajándékozásra is sor került. A gyerekek türelmesen várták, hogy megkapják csomagjukat a Mikulástól.

DSC00470

A végén az egész csarnok lufifelhőbe burkolózott, a gyerekek boldogan szaladgáltak a kezükben a színes lufikkal.

DSC00545

A rendezvényt Rigóné Kiss Éva a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Kecskeméti csoport vezetője zárta, ünnepi jó kívánságaival.

szöveg-fotó: Borsos Andrea

Ki olvas minket?

Oldalainkat 63 vendég böngészi
Ma, László napja van. Holnap Emőd napja lesz.