csütörtök, április 18, 2024
ROKSTORIES ERROR: File not found: images/stories/CIKKEK/2023/tigris%20vadaskert/pngtree-cartoon-tiger-paw-tiger-pattern-than-heart-love-vector-illustration-png-image_8887443.png
image image image image image image image image
Angol nyelvi ügyeskedő verseny A Kecskeméti Vásárhelyi Pál Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola ebben a tanévben is megrendezte a városi szintű, Angol nyelvi ügyeskedő versenyét az 5-6. évfolyamos tanulók számára. 
Szlovén diákok látogatása a Rákócziban A Rákóczi-héten, az Erasmus+ projekt keretében, az OŠ Rudolfa Maistra iskolából, Šentilj faluból, Szlovéniából 10 tanuló és 2 kísérőtanár látogatott el iskolánkba 2024. március 18-22-e között.
Táncverseny Csömörön Tánciskolás verseny volt a Rákóczis táncosokkal 2024. február 10-én vasárnap.
Kölyökatlétika Iskolánkban már hagyomány, hogy megrendezésre kerül a város nagycsoportos óvodásai között a Kölyökatlétika verseny.
Rákóczis szerda Iskolánk beiskolázási programja a második félévben is folytatódik. Idén az első alkalomra január 10-én került sor. A Rákóczis Szerda keretében a hozzánk érkező óvodások ez alkalommal sportfoglalkozáson vettek részt. Tanítóink, játékos, szórakoztató, és fejlesztő feladatokkal készültek a gyerekeknek.
Szibériai tigris örökbefogadás Iskolánk felső tagozatos tanulói és a zöldkörösök már negyedik éve, a 2023/2024-es tanévben is, örökbe fogadták a Kecskeméti Vadaskert szibériai tigriseit.
Pályaorientációs nap Intézményünkben 2023. október 21-én tanulóinknak Pályaorientációs Napot szerveztünk.
Cseh diákok Kecskeméten Iskolánk 2023. október 2-6-a között fogadta a Základní škola 10 fős diákcsoportját és két kísérő tanárukat Dobřichovice városából.


Rákóczi-hét ( március 27.- április 1.)

Iskolánk a Kecskeméti II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola minden tanulója lelkesen készült névadónk II. Rákóczi Ferenc születésének évfordulójára, a diákfejedelem választásra, a „Fogodzó” Gálára, aminek témája a "Rákóczi 40” volt.

DSC04926

A Rákóczi-hét nyitásaként iskolánk minden tanulója és tanára kapott egy „Rákóczi 40” feliratú szalagot, amit egész héten viselt. A szalag felirata ebben az épületben eltöltött 40. tanévünket jelképezte.

DSC04954

Rákóczi-hetünket a fejedelem születésnapjára rendezett ünnepi műsorral nyitottuk meg, melyet minden évben hagyományosan, március 27-én megtartunk. Ebben az évben ezt a nemes feladatot az 6.a osztály vállalta. Műsoruk Kaszab Éva tanárnő rendezésében nagy sikert aratott.

DSC04973

Diákjaink egész héten II. Rákóczi Ferenc életét dolgozták fel, különböző technikák alkalmazásával térképek, Rákóczi várak, kastélyok készültek a kiállításra.

DSC05314

Március 28-án a 8. évfolyam kampányolt. Terveiket pontokba szedték, majd előadták iskolánk tanulóinak. A sok ígéretes feladatok közül a gyerekeknek ki kellett választani, ami nekik a legjobban tetszett. Volt is versengés a szavazatokért.

DSC05324

Március 29-én mindenki leadhatta szavazatát az általa legszimpatikusabb osztályra. A felső tagozat egyénenként az alsó évfolyam osztály szinten adta le voksát. A nap folyamán kihirdetésre került a győztes osztály, aki ezzel elnyerte a fejedelmi nap szervezését.

DSC05361

Az idei tanévben a 8. c osztály meghirdetett programja kapta a legtöbb szavazatot. Péntek délelőtt a fejedelem udvartartásával együtt birtokba vehette az iskolát, aminek a kezdete reggel 8 órakor a hivatalos kulcsátadás volt.

DSC05397

Az iskola kulcsát Fáriné Boros Erika intézményvezető adta át a fejedelmi párnak, Nagy Rolandnak és Solymosi Noéminek, mellyel az iskola átkerült a megválasztott osztály kezébe. A délelőtt folyamán a nyertes program megvalósítására került sor.

DSC05520

A diákok élvezték, hogy a 8. c osztály tanulói rendhagyó órákat tartottak. A kicsik nagy odafigyeléssel, lelkesen vettek részt az órákon, nagyon élvezték, hogy a nagyok tanítanak.

DSC05581

A rövidített órák után hosszú szünetek következtek, ahol szintén különböző foglalkozásokkal tölthették el tanulóink az időt. A játékos akadályverseny szintén nagy sikert aratott a diákok körében.

DSC05613

A szünetekben volt szkander bajnokság, sok érdekes társas játékkal is lehetett játszani. A csillámtetoválás is nagy sikert aratott. A sport sem maradt ki a napból, volt ping pong és lehetett tollas labdázni a fejedelemmel és annak udvartartásával is.

DSC05839

Délután a „Fogodzó” Gyermek Segélyezési Egyesület szervezésében több éves kihagyás után újra megrendezésre került a hagyományos gálaműsor. Ennek témája a „Rákóczi 40” volt.

DSC05864

Az egyes osztályok és évfolyamok az elmúlt 40 tanévhez kapcsolódó produkciókkal készültek. Volt itt születésnapi köszöntő, kezdetekig visszamentünk az időben az úttörő dalokkal, bemutatkozott a sport tagozat, több produkció is kapcsolódott a nemzetközi Erasmus programhoz.

DSC05920

A színvonalas, látványos fellépéseket a közönség dübörgő tapsviharral köszönte meg a fellépő szereplőknek.

DSC06325

A Rákóczi-hetet április 1-én két programelemmel zártuk. Az iskola körül egy több állomásból álló csapatversenyen vettek részt az osztályok. A diákok szókirakót, suli kvízt játszhattak, volt rejtvény, puzzle-t rakhattak ki, volt a mindig közkedvelt activity, valamint ügyességi és sport feladatok is.

DSC06345

A mozgalmas, színes programokkal teli hetet egy színpompás felvonulással zártuk. Minden évfolyamból két diák képviselte az iskolát.   A fejedelempár büszkén vezette a felvonuló Rákóczi iskola tanárait, tanulóit végig a városon. A felvonulás zárásaként a Rákóczi úton a vezetőség a fejedelmi párral együtt megkoszorúzta a Rákóczi Emléktáblát.

DSC06375

A Rákóczi hét a csapatverseny eredményhirdetésével fejeződött be. A következő eredmények születtek:

DSC06428

Az alsó tagozatban a 3. helyezett az 1. b osztály lett, a 2. helyezett az 1. a osztály, az első helyen a 4. c osztály végzett. A felső tagozatosok között a 3. helyen a 7. a osztály, a 2. helyezett a 6.a osztály lett, az első helyet a 8. a osztály szerezte meg.

DSC06460

Idén így emlékeztünk iskolánk névadójára II. Rákóczi Ferenc fejedelemre.

DSC06524

fotók-szöveg: Borsos Andrea

Ki olvas minket?

Oldalainkat 158 vendég böngészi
Ma, Andrea és Ilma napja van. Holnap Emma napja lesz.