szerda, június 07, 2023
image image image image image image image image
Simonyi Verseny Idén is megrendezésre került a XXVI. Kárpát-medencei Simonyi Zsigmond helyesírási verseny, melyen az erdélyi, kárpátaljai, felvidéki és vajdasági diákokkal együtt, a több mint tizenhétezer versenyző között iskolánk tanulói is részt vettek...
Népdaléneklési versen 1-2. évf. Iskolánk hagyományai közé tartozik a népdaléneklés is. Idén a 1-2. évfolyamos tanulók körében május utolsó napján 31-én került megrendezésre. Sok szép magyar népdalt halottunk a gyerekek előadásában, nagyon szépen énekelték a kiválasztott dalukat.
Fejszámoló Verseny Iskolánk hagyományai közé tartozik a Fejszámoló Verseny is, ami diákjaink körében az egyik kedvenc megmérettetés. Idén 57 diák vett részt az a 1-4. évfolyamosok közül. Sok hibátlan eredmény született, volt olyan is amikor csak az idő, a gyorsaság döntött.
Határtalanul blog A Határtalanul! pályázat kiírását követően tanáraink rövid tanakodás után úgy döntöttek, pályáznak egy 5 napos Erdélyi kirándulásra, nekünk akkor még 6-os diákoknak. Már 7-esként, a tanév elején tudtuk meg, hogy nyertünk és a tanév végén 44 diák 5 tanárral elutazhat 5 napra Erdélybe.
Kutyás tanóra A 4. a osztály tanóráján részt vett Vörös Enikő és Véda kutya. A Kutyával Egy Mosolyért Alapítványtól érkeztek iskolánkba. A pedagógusokkal együtt végzett kutyával asszisztált bármilyen típusú foglalkozás pozitív hatással van az egyén vagy a közösség fejlődésére, hatékonyan támogatja a foglalkozás sikerességét.
Közös kerítésfestés Iskolánk a Kecskeméti II.Rákóczi Ferenc Általános Iskola idén is  megtartotta a tavaszi nagytakarítást. A szülők levágták, igazították a  növényzetet, a gyerekek takarítottak. Ezek voltak az előmunkálatok a  mai, szombati napnak, amikor a kerítés lecsiszolása után jöhetett a  kerítésfestés és még egy kis virágültetés is belefért.
Közétkeztetés adatfelvételi lap Az Ön által nevelt/gondozott gyermeknek a következő tanévre vonatkozó intézményi étkezési igényét kérjük, hogy az elektronikus ADATFELVÉTELI LAP felületén jelezze az intézményi közétkeztetést lebonyolító Ferenczy Ida Óvoda Gazdasági Hivatala felé.  
Tanulóink utazása a Cseh Köztársaságba A 2022-1-HU01-KA121-SCH-000065717 számú akkreditációs pályázatának keretében, 2022-2023. május 17-21-e között 12 tanulóval utaztunk el vonattal Dobřichovice-be, a Cseh Köztársaságba.


Tavaszi Táncház

Beiskolázási programunk részeként március 11-én szombaton egy Tavaszköszöntő Tácházba invitáltuk a nagycsoportos óvodásokat.

DSC03623

Az iskolánkba érkező gyerekeket kézműves foglalkozások várták. Lehetett kokárdát, pillangót, papírsárkányt és tűzgolyót is készíteni. Az ovisok nagyon lelkesek, ügyesek voltak. A legnagyobb tetszést a tűzgolyó aratta, amit a gyerekek gyorsan ki is próbáltak. Dobálták a folyósón, de még az emeletről is lehetőségük nyílt a megröptetésére Tamás bácsi segítségével.

DSC03710

Vendégeink körében a tavaszi tulipános selfie falunk is nagy sikert aratott.

DSC03631

A kreatív foglalkozás után jöhetett a délelőtt fénypontja a tánc. Az elején kicsit bátortalanabbak voltak a gyerekek, de aztán egyre jobban megtetszett nekik.

DSC03710

Aki csatlakozott a táncos mulatsághoz új lépéseket is megtanulhatott tánctanárainktól Ági nénitől és leánykájától Bettitől. A résztvevők nagyon lelkesek voltak, a gyerekek szülőkkel együtt ropták a táncot.

DSC03758

Rendezvényünkön mindenki nagyon jól érezte magát, fergeteges volt a hangulat. Egy vidám délelőttöt töltöttünk együtt.

DSC03856

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődő nagycsoportos óvodást március 22-én szerdán az utolsó Sulikuckónkra!

DSC03891

fotók-szöveg: Borsos Andrea

Ki olvas minket?

Oldalainkat 104 vendég böngészi
Ma, Róbert napja van. Holnap Medárd napja lesz.