szombat, június 22, 2024
ROKSTORIES ERROR: File not found: images/stories/CIKKEK/2024/rendőrségi%20nyiltnap/1.jpg
image image image image image image image image
Nemzeti Összetartozás Napja Nemzeti Összetartozás Napja iskolánkban.
Fenntarthatósági témahét - Föld napja FENNTARTHATÓSÁGI TÉMAHÉT - FÖLD NAPJA április 22.   A Föld napja mozgalom egyik jelmondata: „Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot?”
Rendőrségi nyílt nap Rendőségi nyílt napon vett részt iskolánk 6. évfolyama.
Fogódzó Gála Április 19-én pénteken hagyományainkhoz híven 21. alkalommal ismét megrendezésre került a Fogódzó Gyermek Segélyezési Egyesület által szervezett, iskolai Gála műsor.
Angol nyelvi ügyeskedő verseny A Kecskeméti Vásárhelyi Pál Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola ebben a tanévben is megrendezte a városi szintű, Angol nyelvi ügyeskedő versenyét az 5-6. évfolyamos tanulók számára. 
Szlovén diákok látogatása a Rákócziban A Rákóczi-héten, az Erasmus+ projekt keretében, az OŠ Rudolfa Maistra iskolából, Šentilj faluból, Szlovéniából 10 tanuló és 2 kísérőtanár látogatott el iskolánkba 2024. március 18-22-e között.
Táncverseny Csömörön Tánciskolás verseny volt a Rákóczis táncosokkal 2024. február 10-én vasárnap.
Kölyökatlétika Iskolánkban már hagyomány, hogy megrendezésre kerül a város nagycsoportos óvodásai között a Kölyökatlétika verseny.


Pályaválasztási tanácsadó nap

A pályaválasztásra, a következő iskola kiválasztására idejében fel kell készíteni a tanulókat. Iskolánk a végzős diákok mellet nagy figyelmet fordít a fiatalabb korosztályra is. Pályaorientációs napokat szervezünk a tanulóink számára. Március 7-én pályaválasztási tanácsadásra került sor intézményünkben a 6-7. évfolyam részére.

DSC03279

A továbbtanulás első lépése a megfelelő iskola kiválasztása. Ebben segítenek diákjainknak a Kecskeméti Pedagógiai Szakszolgálat pályaorientációs munkatársai. Minden évben változások vannak a középiskolai felvételiben, ezért napra kész információkra van szükségünk. A Szakszolgálat munkatársai abban is tudnak a diákjainknak segíteni, hogy a sok adat között eltudjanak igazodni.

DSC03266

Ezen a napon a munkatársak az egyén feltérképezésével kezdtek. Ismerd meg Önmagad, hogyan látnak mások, Te hogyan látod társaidat.

DSC03291

A tanácsadók ilyenkor felvázolják a lehetőségeket, játékosan próbálják kideríteni, ki mire képes, és ezekkel a tulajdonságokkal, képességekkel hova tud tovább menni a tanuló. A lehetőségek tárháza igen széles, nehéz kiválasztani a még tapasztalatlan diákoknak, hogy milyen iskolát, szakmát válasszanak.

DSC03293

Sokan nem tudják még, hogy mit szeretnének magukkal kezdeni, nekik fontos, hogy az általuk feltett kérdéseikre választ, szakszerű segítséget kapjanak az erre szakosodott pedagógusoktól, szaktanácsadóktól.

DSC03295

A pályaválasztás nem egyszerű dolog, régen sem volt az, de most a fiataloknak nincs könnyű dolguk. Minden segítséget megkapnak pedagógusaiktól, a szaktanácsadóktól, a középiskoláktól.

DSC03297

Arra biztatjuk őket, hogy folyamatosan kérdezzen, és éljenek a felkínált lehetőségekkel!

DSC03312

fotók-szöveg: Borsos Andrea

Ki olvas minket?

Oldalainkat 64 vendég böngészi
Ma, Paulina napja van. Holnap Zoltán napja lesz.