hétfő, július 04, 2022
image image image image image image image image
Társastánc oktatás Iskolánkban a 2021-2022-es tanévben a Spirit Alapfokú Művészeti Iskola által szervezett és tartott társastánc tanításának bevezetésére került sor. Az alsós osztályok körében heti 2 alkalommal testnevelés óra, míg a felsős tanulóknak szakkör keretében volt lehetőségük a táncoktatásra.
Nemzeti Összetartozás Napja 5. alkalommal rendezte meg iskolánk a Nemzeti Összetartozás Napját. A megemlékezéshez idén 3 településről  kapcsolódtak be  a határon túli magyar iskolák közül   Nagyvárad, Sepsiszentgyörgy és Marosvásárhely. Emlékező beszédet mondott Dr. Fekete Gábor Önkormányzati  Képviselő, az értékmegőrzési bizottság elnöke. 
Szülői tájékoztató A Kecskeméti II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola egészségügyi veszélyhelyzetre tekintettel kialakított intézkedési terve 2022. június 1-től hatályát veszti.
Országos Német Nyelvi Verseny Az Országos Német Nyelvi Verseny városi, majd megyei fordulóján is továbbjutott két nyolcadik osztályos tanulónk. A döntőt május 20-án rendezték Szolnokon, a II. Rákóczi Ferenc Magyar-Német Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában. A húsz döntős között Polyák Marcell a 10. Baráth Bianka pedig a 13. helyen végzett. Mindketten a 8. B osztályunk tanulói. Gratulálunk!
Diákolimpia Országos Döntő Szép sikert ért el a II. Rákóczi F. Ált. Iskola lány labdarúgó csapata, a Debrecenben megrendezett országos döntőn. 20 csapat versengett egymással , lányaink 6 meccset játszottak a mérleg pedig 4 győzelem és 2 vereség lett , ezzel a IX. helyet szerezték meg. 
Madarak és fák napja "Fa nélkül egy fillért sem ér a táj. S üres a fa, ha nincs rajta madár. Én azt hiszem nem kelne föl a nap, ha nem lennének fák és madarak.” /Horváth Imre / A Madarak és fák napja a Föld napjának a testvérünnepe. A hagyomány immáron több mint százéves.
Ezüstérem a megyei döntőben Iskolánk II. korcsoportos (3-4.-es) labdarúgó csapata nagyszerűen szerepelt a Diákolimpián. Négy „lépcsőn” keresztül jutott el a megyei döntőig, ahol második helyezést ért el.
Sikeresen szerepeltek az I. korcsportos labdarúgóink A 2021/2022-es évad labdarúgó diákolimpia versenysorozata a városi selejtezőkkel indult a legkisebb korosztályunk számára. Két győztes mérkőzés után a városi döntőbe jutottunk, ahol színvonalas mérkőzések után sikerült az első helyet megszereznünk.


Látogatás a K&H Csoport kecskeméti Dobó körúti fiókjában

2019. december 14-én iskolánk hetedik osztályos diákjainak 2 csoportjával látogattuk meg a pénzintézetet, hogy a „Pénzügyi tudatosságra nevelő iskola” elnevezésű pályázatunk megvalósulásának keretében hasznos információkkal bővüljön diákjaink pénzügyi ismerete a banki és biztosítási szolgáltatások lehetőségeiről.

IMG 0132

A K&H Csoport Magyarország egyik vezető pénzügyi szolgáltatója. Az ügyfelek pénzügyi igényeire banki és biztosítási megoldásokat egyaránt kínál, amelyek közül az ügyfelek okosan dönthetnek és kiválaszthatják a számukra legmegfelelőbbet. Megtudtuk, hogy a K&H Csoport termékpalettája kiterjed a hagyományos lakossági és vállalati banki termékeken kívül (számlavezetés, befektetések, megtakarítások, hitelek, bankgaranciák, bankkártya szolgáltatások, letétkezelés, treasury, projektfinanszírozás, stb.) a prémium banki szolgáltatásra, a befektetési alapkezelésre, a lízingre, az életbiztosításra, a vagyon- és felelősségbiztosításra, valamint az értékpapír kereskedelemre is.

IMG 0133

A gyerekek érdeklődéssel hallgatták az előadást a bank történetéről is. Körbe vezette őket a fiókban Uhrin Georgina, s mintha maguk is ügyfélként léptek volna be, megfigyelhették a modern ügyfélhívó rendszer működését, s hogy az egyes pultoknál milyen ügyek intézése történik.

IMG 20191214 110155

Részletes tájékoztatást és gyakorlati bemutatót láttak a bankkártyák sokféleségéről – bankkártya, hitelkártya, aranykártyás ügyfelek előnyei, melyek a lehetséges bankkártya szolgáltatások, és még számos más érdekes információ birtokába jutottak.

IMG 20191214 105828

Megvizsgálták közelről a kártya részleteit, milyen biztonsági óvintézkedések védik a kártya tulajdonosának biztonságát, adatait. Megtudták, mi a teendő a kártya elveszítése, vagy feltételezett visszaélés esetén. Különösen izgalmas volt számukra a gyakorlati bemutató a pénz saját számlára való elhelyezéséről, s majd kivételéről. Megtudták, milyen internetbanki és mobilalkalmazási szolgáltatások vannak, mit jelent a bankkártya napi limit, és hogyan módosítható, hogy bármikor ellenőrizni lehet a bankszámla egyenlegét, s hogy hogyan lehet forint átutalást kezdeményezni bankszámlára.

IMG 0135

Megtanulták, milyen hitelek vannak: folyószámlahitelek, személyi kölcsönök, CSOK és lakáshitelek. Megtudták, hogy a banki ügyek intézésének legkényelmesebb módja az online szolgáltatások használata: mindent elintézhetnek otthonról, digitálisan.

IMG 20191214 105350

Rövid áttekintést kaptak a megtakarítási, befektetési lehetőségekről is.

IMG 0137

Köszönjük a kecskeméti K&H-nak a lehetőséget a látogatásra, a kedves fogadtatást, és a sok hasznos információt!

IMG 20191214 100617

Ki olvas minket?

Oldalainkat 110 vendég böngészi
Ma, Ulrik napja van. Holnap Emese és Sarolta napja lesz.