vasárnap, július 03, 2022
image image image image image image image image
Társastánc oktatás Iskolánkban a 2021-2022-es tanévben a Spirit Alapfokú Művészeti Iskola által szervezett és tartott társastánc tanításának bevezetésére került sor. Az alsós osztályok körében heti 2 alkalommal testnevelés óra, míg a felsős tanulóknak szakkör keretében volt lehetőségük a táncoktatásra.
Nemzeti Összetartozás Napja 5. alkalommal rendezte meg iskolánk a Nemzeti Összetartozás Napját. A megemlékezéshez idén 3 településről  kapcsolódtak be  a határon túli magyar iskolák közül   Nagyvárad, Sepsiszentgyörgy és Marosvásárhely. Emlékező beszédet mondott Dr. Fekete Gábor Önkormányzati  Képviselő, az értékmegőrzési bizottság elnöke. 
Szülői tájékoztató A Kecskeméti II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola egészségügyi veszélyhelyzetre tekintettel kialakított intézkedési terve 2022. június 1-től hatályát veszti.
Országos Német Nyelvi Verseny Az Országos Német Nyelvi Verseny városi, majd megyei fordulóján is továbbjutott két nyolcadik osztályos tanulónk. A döntőt május 20-án rendezték Szolnokon, a II. Rákóczi Ferenc Magyar-Német Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában. A húsz döntős között Polyák Marcell a 10. Baráth Bianka pedig a 13. helyen végzett. Mindketten a 8. B osztályunk tanulói. Gratulálunk!
Diákolimpia Országos Döntő Szép sikert ért el a II. Rákóczi F. Ált. Iskola lány labdarúgó csapata, a Debrecenben megrendezett országos döntőn. 20 csapat versengett egymással , lányaink 6 meccset játszottak a mérleg pedig 4 győzelem és 2 vereség lett , ezzel a IX. helyet szerezték meg. 
Madarak és fák napja "Fa nélkül egy fillért sem ér a táj. S üres a fa, ha nincs rajta madár. Én azt hiszem nem kelne föl a nap, ha nem lennének fák és madarak.” /Horváth Imre / A Madarak és fák napja a Föld napjának a testvérünnepe. A hagyomány immáron több mint százéves.
Ezüstérem a megyei döntőben Iskolánk II. korcsoportos (3-4.-es) labdarúgó csapata nagyszerűen szerepelt a Diákolimpián. Négy „lépcsőn” keresztül jutott el a megyei döntőig, ahol második helyezést ért el.
Sikeresen szerepeltek az I. korcsportos labdarúgóink A 2021/2022-es évad labdarúgó diákolimpia versenysorozata a városi selejtezőkkel indult a legkisebb korosztályunk számára. Két győztes mérkőzés után a városi döntőbe jutottunk, ahol színvonalas mérkőzések után sikerült az első helyet megszereznünk.


Látogatás a Hortiservice Kft.-nél

2020. szeptember 29-én néhány évfolyamtársammal látogatást tettünk a ZFW Hortiservice Kft.-nél. Iskolánk, a II.Rákóczi Ferenc Általános Iskola részt vesz a „Pénzügyi tudatosságra nevelő iskola” pályázaton, melyben programunk címe: „Pénzügyi ismeretek bővítése a Suli(köz)ért, avagy vállalkozásunk egy KÖZÉRT, a közért!”.

IMG 0515

Választásunk azért esett a Hortiservice Kft.-re, mert kiemelten fontos számunkra, hogy a környezetvédelem, és hogy a jövőnk szempontjából hasznos ismeretekre tehessünk szert.

IMG 0505

Érkezésünkkor Fülei Zoltán ügyvezető igazgató úr üdvözölt minket, s Simon Emese fajtakísérleti referens tartott nekünk színvonalas és nagyon hasznos prezentációt a cég profiljáról, működéséről, filozófiájáról, majd körbevezetett minket a kertészetben.

IMG 0520

Bepillantást nyertünk az AMINORET szermaradékmentes technológiába, megismerkedtünk a bioracionális gondolkodással. Nagyon sok új ismerettel gazdagodtunk, s megerősítettek minket a látogatottak abban, hogy a költséghatékony gazdálkodás a bioracionális növényvédelemmel együtt a jövő útja, mellyel sokat tehetünk a környezetünkért, a fogyasztókért.

IMG 0506

Dióhéjban gyarapodott tudásunk egy sikeres vállalkozás működéséről, pénzügyi ismereteink is bővültek.

IMG 0509

Köszönettel tartozunk Fülei Zoltánnak és Simon Emesének, amiért ilyen kedvesen és pozitív hozzáállással fogadtak, és sok hasznos ismerettel láttak el minket. 

IMG 0511

Ki olvas minket?

Oldalainkat 88 vendég böngészi
Ma, Ulrik napja van. Holnap Emese és Sarolta napja lesz.