vasárnap, július 03, 2022
image image image image image image image image
Társastánc oktatás Iskolánkban a 2021-2022-es tanévben a Spirit Alapfokú Művészeti Iskola által szervezett és tartott társastánc tanításának bevezetésére került sor. Az alsós osztályok körében heti 2 alkalommal testnevelés óra, míg a felsős tanulóknak szakkör keretében volt lehetőségük a táncoktatásra.
Nemzeti Összetartozás Napja 5. alkalommal rendezte meg iskolánk a Nemzeti Összetartozás Napját. A megemlékezéshez idén 3 településről  kapcsolódtak be  a határon túli magyar iskolák közül   Nagyvárad, Sepsiszentgyörgy és Marosvásárhely. Emlékező beszédet mondott Dr. Fekete Gábor Önkormányzati  Képviselő, az értékmegőrzési bizottság elnöke. 
Szülői tájékoztató A Kecskeméti II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola egészségügyi veszélyhelyzetre tekintettel kialakított intézkedési terve 2022. június 1-től hatályát veszti.
Országos Német Nyelvi Verseny Az Országos Német Nyelvi Verseny városi, majd megyei fordulóján is továbbjutott két nyolcadik osztályos tanulónk. A döntőt május 20-án rendezték Szolnokon, a II. Rákóczi Ferenc Magyar-Német Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában. A húsz döntős között Polyák Marcell a 10. Baráth Bianka pedig a 13. helyen végzett. Mindketten a 8. B osztályunk tanulói. Gratulálunk!
Diákolimpia Országos Döntő Szép sikert ért el a II. Rákóczi F. Ált. Iskola lány labdarúgó csapata, a Debrecenben megrendezett országos döntőn. 20 csapat versengett egymással , lányaink 6 meccset játszottak a mérleg pedig 4 győzelem és 2 vereség lett , ezzel a IX. helyet szerezték meg. 
Madarak és fák napja "Fa nélkül egy fillért sem ér a táj. S üres a fa, ha nincs rajta madár. Én azt hiszem nem kelne föl a nap, ha nem lennének fák és madarak.” /Horváth Imre / A Madarak és fák napja a Föld napjának a testvérünnepe. A hagyomány immáron több mint százéves.
Ezüstérem a megyei döntőben Iskolánk II. korcsoportos (3-4.-es) labdarúgó csapata nagyszerűen szerepelt a Diákolimpián. Négy „lépcsőn” keresztül jutott el a megyei döntőig, ahol második helyezést ért el.
Sikeresen szerepeltek az I. korcsportos labdarúgóink A 2021/2022-es évad labdarúgó diákolimpia versenysorozata a városi selejtezőkkel indult a legkisebb korosztályunk számára. Két győztes mérkőzés után a városi döntőbe jutottunk, ahol színvonalas mérkőzések után sikerült az első helyet megszereznünk.


Jakó Cukrászda meglátogatása


1996-ban bekövetkezett Bács-Konzum Rt. Felszámolását követöen a kecskeméti Petöfi Sándor utcában lévö üzlethelyiség megvásárlásra került, valamint egy külterületi volt TSZ épület is, ahol pékséget és cukrászüzemet rendeztek be.

IMG 5650

2002-re a kecskeméti cukrászda kinőtte a kezdeti kis fagylaltozót és immár 80m2-es színvonalas belső tér, fogadta a kedves vendégeket.

IMG 5670

2003-ra ez a helység is kicsinek bizonyult, így további bővítéssel közel 160m2-re nőtt a kecskeméti üzlet. Ekkor a Jakó Cukrászda kibővült az Anna Kávéház résszel és így akár 110 fő igényes befogadására és kiszolgálására vált alkalmassá.

IMG 5651

Jakó Lajos, felesége Anna, két lányuk Bea és Rita valamint közel 60 dolgozó biztosítja azóta is a kedves és udvarias kiszolgálást, valamint a hamisítatlan Jakó Cukrászdai ízeket.

IMG 5665

A vállalkozás működése során évente több tanulót is nevelt és tanított az igényes és szeretettel teli cukrász mesterségre. 2003. szeptemberben a Jakó Cukrászda a Dobos-Díj zsűritagjainak döntése értelmében elnyerte a Dobos C. József Díjat, melyet védnöki táblával látnak el.

IMG 5666


Minket Jakó Anna és Bea kalauzolt a cukrászda belső részébe, a konyhába, melyet eddig még sosem láthattunk. Kuktáskodtunk a Saher torta készítésekor, linzert sütöttünk és megnéztük, hogy keverik be a fagylaltokat.

IMG 5668


Aztán a vendégtérben élveztük a pazar pogácsabemutatót, miközben átbeszéltük a vendéglátással és üzletszervezéssel kapcsolatos kérdéseket.
Remek délutánt töltöttünk együtt!

Kíváncsiak voltunk mennyi minden változott a kezdetek óta a berendezésben, az eszközökben, az üzletmenetben és a reklámozásban. Milyen új kihívásoknak kell megfelelniük, mennyiben könnyebb a helyzetük (modern konyhai felszerelések, pénztárgépek, beszerzés), és mi az, ami most a legtöbb gondot okozza.

Érdekes volt számunkra, hogy légkondit most sem használhatnak a süteménykészítés miatt!

Összehasonlítottuk a régi és a mai árakat és a beszerzési ill. szállítási lehetőségeket.

IMG 5669

A régi fényképeket nézve megállapítottuk, mennyivel barátságosabb, otthonosabb a mai üzletberendezés.

Anna néni elmondta, hogy örül, hogy eddig a családban minden generációban akadt valaki, aki szívesen viszi tovább a családi vállalkozást! Hisznek abban, hogy sokat számít az, hogy nem csak a megszokott minőségért, de a családias hangulatért is járnak hozzájuk. Törődnek azzal is, hogy a picik is jól érezzék magukat, hisz az új üzletben már játszósarok is van!

Mi is kellemesen és hasznosan töltöttük el az időt náluk!

4.a

Ki olvas minket?

Oldalainkat 170 vendég böngészi
Ma, Ulrik napja van. Holnap Emese és Sarolta napja lesz.