hétfő, július 04, 2022
image image image image image image image image
Társastánc oktatás Iskolánkban a 2021-2022-es tanévben a Spirit Alapfokú Művészeti Iskola által szervezett és tartott társastánc tanításának bevezetésére került sor. Az alsós osztályok körében heti 2 alkalommal testnevelés óra, míg a felsős tanulóknak szakkör keretében volt lehetőségük a táncoktatásra.
Nemzeti Összetartozás Napja 5. alkalommal rendezte meg iskolánk a Nemzeti Összetartozás Napját. A megemlékezéshez idén 3 településről  kapcsolódtak be  a határon túli magyar iskolák közül   Nagyvárad, Sepsiszentgyörgy és Marosvásárhely. Emlékező beszédet mondott Dr. Fekete Gábor Önkormányzati  Képviselő, az értékmegőrzési bizottság elnöke. 
Szülői tájékoztató A Kecskeméti II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola egészségügyi veszélyhelyzetre tekintettel kialakított intézkedési terve 2022. június 1-től hatályát veszti.
Országos Német Nyelvi Verseny Az Országos Német Nyelvi Verseny városi, majd megyei fordulóján is továbbjutott két nyolcadik osztályos tanulónk. A döntőt május 20-án rendezték Szolnokon, a II. Rákóczi Ferenc Magyar-Német Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában. A húsz döntős között Polyák Marcell a 10. Baráth Bianka pedig a 13. helyen végzett. Mindketten a 8. B osztályunk tanulói. Gratulálunk!
Diákolimpia Országos Döntő Szép sikert ért el a II. Rákóczi F. Ált. Iskola lány labdarúgó csapata, a Debrecenben megrendezett országos döntőn. 20 csapat versengett egymással , lányaink 6 meccset játszottak a mérleg pedig 4 győzelem és 2 vereség lett , ezzel a IX. helyet szerezték meg. 
Madarak és fák napja "Fa nélkül egy fillért sem ér a táj. S üres a fa, ha nincs rajta madár. Én azt hiszem nem kelne föl a nap, ha nem lennének fák és madarak.” /Horváth Imre / A Madarak és fák napja a Föld napjának a testvérünnepe. A hagyomány immáron több mint százéves.
Ezüstérem a megyei döntőben Iskolánk II. korcsoportos (3-4.-es) labdarúgó csapata nagyszerűen szerepelt a Diákolimpián. Négy „lépcsőn” keresztül jutott el a megyei döntőig, ahol második helyezést ért el.
Sikeresen szerepeltek az I. korcsportos labdarúgóink A 2021/2022-es évad labdarúgó diákolimpia versenysorozata a városi selejtezőkkel indult a legkisebb korosztályunk számára. Két győztes mérkőzés után a városi döntőbe jutottunk, ahol színvonalas mérkőzések után sikerült az első helyet megszereznünk.


Játékfejlesztő szakkör - tervezés

A szakkör célja a mindenki által ismert Gazdálkodj okosan társasjáték újra tervezése és megalkotása volt. A cél az, hogy minél valósághűbb legyen, ezzel is szimulálva a hétköznapi pénzügyi helyzeteket játékos formában.

IMG 20200203 115934 1

Első lépésként kipróbáltuk a meglévő társasjátékot, azért, hogy kiderüljön, mik a hibái, és ki, mit változtatna a játékmechanizmusokon azért, hogy minél életszerűbb legyen.

IMG 20200203 115938

Egyszerű pénzügyi tervet készítettünk és a játékmechanikával kapcsolatos lehetőségeket beszéltük át. A kitalált szabályrendszerhez rövid költségvetési tervet készítettünk.

IMG 20200206 105758

Fontos volt a jelenlegi gazdasági helyzet elemzéséhez, ahhoz, hogy teljes képet kapjanak a tanulók. A jelenlegi ingatlanárakat mértük fel összehasonlítva a nagyvárosi ingatlanárakat a vidékkel, a társasházakat a családi házakkal.

IMG 20200206 111336

A különböző befektetési formák lehetséges hozamait elemeztük. Hitelkalkulátorok segítségével feltérképeztük a jelenlegi pénzügyi lehetőségeket.

IMG 20200206 111340

Az adatgyűjtés során talált információkat együtt elemeztük. A csoport eredményeiből egy átlagos havi bevételt és kiadást alakítottunk ki, hitel és befektetési kamatok alakulásának lehetőségeit rögzítettük a játékban.

IMG 20200206 112354

A személyhez és ingósághoz köthető biztosítási formákat online összehasonlító kalkulátorok segítségével alkottuk meg a társasjátékban.

IMG 20200206 123052

Az alapelgondolásunk az lett, hogy a legtöbb játékmező mind egy-egy helyszín vagy esemény. Dobókockával történő dobás után 3-6 különböző lehetséges esemény történhet. A valóság sem kiszámítható, ezzel szerettük volna az élethez hasonlítani.

IMG 20200210 122435

Az eredeti társasjáték kipróbálása során azzal szembesültünk, hogy a bevétel feltétele az, hogy körbe kell érni a játéktáblán. Hosszú játék után volt olyan csapat, aki csak párszor ért végig, mert lassan haladtak, volt, aki már milliomos volt. Ezt helyettesítettük a mi verzióinkban arra, hogy egy év a játékban 10 vagy 15 perc egységesen, azért, hogy mindenki ugyanolyan időközönként kapja a fizetését a valósághoz hasonlóan.

IMG 20200213 111737

A tervezési folyamatok során rengeteg pénzügyi fogalom, helyzet merült fel, amiket menet közben ismertek meg a tanulók.

Ki olvas minket?

Oldalainkat 106 vendég böngészi
Ma, Ulrik napja van. Holnap Emese és Sarolta napja lesz.