hétfő, november 28, 2022
image image image image image image image image
Mosolyra Hangolók klip A kecskeméti Mosolyra Hangolók együttes felkérte iskolánk kórusát, hogy vegyen részt a karácsonyi videójukban. Fogadjátok szeretettel!
Soha Ne Add Fel Kedves Gyerekek! 2022. november 7-től ismét elindult a Soha Ne Add Fel Lázár Bence közhasznú emlékalapítvány csokoládé és édesség gyűjtése egészen december 7-ig. 
Erasmus Napok 2022. október 13-án került megrendezésre az „Erasmus Napok” program a Kecskeméti II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában, melyen az Európai Unióról és az iskola Erasmus+ programjairól szereztek ismereteket a tanulók. Az iskola már több tíz éve dolgozik aktívan Erasmus+ programokon, valamint eTwinning projekteken, melyek során eddig több mint 19 ország partneriskoláival működött együtt.
Pályaorientációs Nap Idén október 15-én  szombaton Pályaorientációs Napot rendeztünk diákjainknak. Iskolánk fontosnak tartja, hogy a tanulók tisztában legyenek a továbbtanulási lehetőségekkel, ismerjék meg a szakmákat, és tanulmányi és egyéni jellemzőik alapján ki tudják választani a nekik legmegfelelőbb iskolát, szakmát...
Békeposzter pályázat A Lions Clubok Magyarországi Szövetsége a 2022. évben ismét meghirdette a Nemzetközi Lions Békeposzter pályázat versenyét. A pályázat címe: „Az együttérzés ereje” Részvételi korhatár: 11-13 év ( 2008. november 16. és 2011. november 15. között született fiatalok.)
Sulikuckó 11.09. Idén újra elkezdődött beiskolázási programunk, a Rákóczis Szerdák. November 9-én  az Iskolaváró Sulikuckóra Kecskemét több óvodájából jöttek hozzánk a gyerekek. Az óvodások különböző foglalkozásokon vettek részt. Már nagyon várták, hogy jöhessenek hozzánk.
Rovásírás szakkör Rovásírás Szakkör indul novembertől májusig 5., 6., 7. évfolyamosoknak keddenként 14:00-15:00-ig iskolánkban. Jelentkezni a:  Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.  címen lehet 2022. november 4-ig. A szakkör ingyenes.
Köszönjük az állatok nevében Az állatok nevében köszönjük, hogy gondoltatok rájuk, hozzájárultatok jobb sorsukhoz.

18.09.10.

Erdély, te csodás

HAT-18-01-0544

logobg

53 hetedik osztályos tanuló négy pedagógus kíséretében 2018. szeptember 3.-7.-ig felejthetetlen öt napot töltött Erdélyben.

01

Intézményünk sikeresen pályázott a Határtalanul! program Tanulmányi kirándulás hetedikeseknek keretében, melynek elsődleges célja a külhoni magyarlakta területekre irányuló utazásainak támogatása.

02

Romániai látogatásunkhoz a szállást, az útiköltséget és a programokhoz kapcsolódó költségeket az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő támogatta.

04

Kirándulásunk célja a történelmi Magyarország részét képező Erdély természeti történelmi értékének és kulturális hagyományainak megismertetése közös anyanyelvünk, mondavilágunk és dalkultúránk felidézésével.

03

Megismerkedtünk a Gyergyó-vidék természetföldrajzi értékeivel, szépségeivel.

05

Túrázás során megismerkedtünk Csicsaj-dűlő természeti szépségével és előadást hallgattunk a Natura 2000 programról, az erdő állatairól, valamint medve élőhelyét bejártuk.

06

Köszönjük a lehetőséget, mellyel több diák először járhatott a határon túlon. Élményekben, tapasztalatokban, és elmélyült tudásban gazdag, egyben csapatépítő kirándulás volt gyermeknek és felnőttnek egyaránt.


Ki olvas minket?

Oldalainkat 36 vendég böngészi
Ma, Stefánia napja van. Holnap Taksony napja lesz.