péntek, november 22, 2019
image image image image image image image image
Újraélesztési tanfolyam Iskolánk novemberben Újraélesztési tanfolyamot szervezett, a teljes felső évfolyam részére. A közel 300 diák 2 órás foglalkozáson vett részt. A tanulók elsajátították az elsősegélynyújtás szabályait, megtanultak újraéleszteni, és a félautomata defibrillátor használatát is elsajátították. 
Szépkiejtési Verseny November 7-én délután idén is megrendezésre került az Iskolai Szépkiejtési Verseny. Iskolánknak is fontos a szép és helyes beszéd megtanítása, elsajátítása a tanulók körében. A 2-4. évfolyam diákjai ezen a versenyen megmutathatták tudásukat, szép kiejtésüket.
Örökbefogadás Rohanó világunkban egyre fontosabbá válik, hogy figyeljünk környezetünkre és egymásra, hogy minden nap éljünk harmóniában a természettel és környezetünkkel, a minket körülvevő élőlényekkel és legyünk képesek megóvni környezetünk élő és élettelen értékeit.
Kódséta a méhek országában A 2019-es EU Code Week magyarországi flashmobhoz kapcsolódóan a Digitális Pedagógiai Módszertani Központ által kiírt pályázatra készült videó.
Október 6-i megemlékezés Az iskolai rádiós megemlékezés után iskolánk 8.a osztályos tanulóinak műsorával emlékeztünk a mártír miniszterelnökre. A tanulókat felkészítette, a műsort összeállította Dávidné Fekete Ildikó.
Az Operaház Nagykövetei Iskolánk az idei tanévben az „Operaház Nagykövetei programban” vesz részt. Ennek keretében először a Zene Világnapja alkalmából október 1-én vendégeskedtek a Magyar Állami Operaház művészei Szebeni Etelka és Ambrus Ákos operaénekesek nálunk. Az opera nem kifejezetten könnyű műfajba tartozó zene, ezért nehezebb megszerettetni a fiatalsággal.
Állatok világnapja Az állatok világnapját 1931 óta ünneplik a világon, minden esztendőben Szent Ferenc emléknapján, október 4-én. A rendalapító Assisi Szent Ferenc a legenda szerint nemcsak értette az állatok nyelvét, hanem beszélgetett is velük. Azt hirdette, hogy mindent szeretnünk kell, ami körülvesz minket, legyen az élő vagy élettelen.
Magyar Népmese Napja Iskolánkban ez a hét is vidáman kezdődött.   Szeptember 30-án a Magyar Népmese Napja alkalmából az alsó tagozatos diákok évfolyamtársaiknak egy-egy mesét adtak elő. A közönség önfeledten szórakozott, minden osztály türelemmel várta, hogy bemutathassa előadását.


Az első mobilitás Dániában

2018. október 30-november 1-je között Mészáros Zita tanárnő és én, mint projektkoordinátor Galtenbe, Dániába utaztunk, hogy részt vegyünk az első megbeszélésen a Stjærskolen nevű partneriskolában.

IMG 20181029 140611

Az zenés-játékos fogadó műsoron lehetőségünk nyílt találkozni az iskola tanulóival és tanáraival. A három napos találkozó alatt a projekt elindításával kapcsolatos tennivalókat beszéltük meg.

IMG 20181030 095155

Kiválasztottuk a projekt logóját. Minden partneriskola öt-öt tervet hozott, ezek közül a legtöbb szavazatot kapott terv lett a hivatalos logó.

IMG 20181030 103314

Megállapodtunk abban is, hogy a tanárok és a tanulók milyen módon fognak egymással kommunikálni a két év során. Létrehoztuk a projekt hivatalos honlapját, valamint a projekt eTwinning felületét is.

IMG 20181030 104427

Délután megvitattuk a projektmenedzsment működését, a felügyelő bizottságok munkáját és szerepét, valamint a költségvetést is.

IMG 20181030 114218

A második napon folytatódó megbeszélés témái között a tanulók közti három hetente történő Skype beszélgetések időpontját és témáit határoztuk meg. Meghatároztuk az eTwining felületre feltöltendő tanulói bemutatkozó oldal tartalmát (It’s me). Megvitattuk, hogy milyen kézzelfogható anyagokat fogunk készíteni a két év során, amelyet az iskolák adaptálni tudnak majd és beépíthetik a tanmenetekbe.

IMG 20181031 153525

Délután ellátogattunk a LEGO Házba, amely egy interaktív múzeum. Itt kreativitást igénylő játékos feladatokat oldottunk meg, amely a csapatépítés során is alkalmazható a tanórákon és a tanórán kívüli tevékenységeken egyaránt.

IMG 20181030 123559

Az utolsó napon hivatalos látogatást tettünk a Skanderborgi Városházán, ahol találkoztunk a polgármesterrel, valamint előadást hallgattunk meg a dán iskolákban végrehajtott oktatási reformok eredményességéről.

IMG 20181031 132203

A búcsúvacsora az egyik dán tanárnő házában volt, ahol egy kellemes esti beszélgetés mellett bepillanhattunk egy dán család otthonába, mindennapi életébe.

IMG 20181031 170209

 

Kaszab Éva

projektkoordinátor

Ki olvas minket?

Oldalainkat 82 vendég böngészi
Ma, Cecília napja van. Holnap Kelemen és Klementina napja lesz.