szerda, július 08, 2020
image image image image image image image image
Menő menzák Menő menzák az iskolákban – Egészséges étkezést és életstílust népszerűsítő programok pályázat lehetőséget biztosított, hogy egy éven keresztül rendezvények, vendégelőadók színesítsék hétköznapjainkat. Programjaink népszerűek voltak a diákok és a szülői közösség körében is. A pályázatban vállalt programok megvalósítása sikeresen lezárult.
Fontos információk A tanáv hátralevő részével, tankönyvek visszaszolgáltatásával, ballagással, bizonyítványok kiosztályával, ügyelettel és felzárkóztatássak kapcsolatos fontos információk olvashatók itt...
Ebéd rendelési lehetőség Kérjük a szülőket, ha igényt tartanak az ebéd elvitelére, vagy az iskolai ügyelet igénybevétele mellett az étkezésre is azt május 27-én 16 óráig a közétkeztetési ügyintézőnél jelezzék!
Beiratkozás 2020/21. tanévre Értesítjük az érintett szülőket, hogy a 2020/2021. tanévre történő általános iskolai beíratásokra a rendkívüli helyzettre való tekintettel rendhagyó módon kerül lebonyolításra. Minden ezzel kapcsolatos részletet elolvashat az alábbi cikkben..
Adatkezelési tájékoztató Tisztelt Szülők! Két fontos dokumentumot olvasható itt a digitális oktatás során alkalmazott adatkezelési előírásokról.
Szülői tájékoztató Tisztelt Szülők! A koronavírus járvány terjedése miatt kialakult intézkedésekről és egyéb fontos információkról fogunk itt mindig tájékoztatást adni... AZ EBÉDBEFIZETÉS JELENLEG SZÜNETEL!
Szabadidős foglalkozás 03.04.  Március 4-én a Rákóczis Szerdák keretén belül szabadidős foglalkozásokon vehettek részt az óvodások. A kézműves foglalkozáson a gyerekek a HÁROM Pillangó című mese hallgatása közben a színtelen pillangók szárnyaira gyönyörű színeket varázsoltak. 
Operaház „Nagyköveti” Programja Iskolánkban az Operaház „Nagyköveti” Programja október 1-vel a Zene Világnapja alkalmából megrendezett rendhagyó órákkal kezdődött, ahol az Operaház operaénekesei vezették be a gyerekeket ebbe a fantasztikus világba, remélve, hogy megszeretik a zenének ezt a műfaját is.


Az első mobilitás Dániában

2018. október 30-november 1-je között Mészáros Zita tanárnő és én, mint projektkoordinátor Galtenbe, Dániába utaztunk, hogy részt vegyünk az első megbeszélésen a Stjærskolen nevű partneriskolában.

IMG 20181029 140611

Az zenés-játékos fogadó műsoron lehetőségünk nyílt találkozni az iskola tanulóival és tanáraival. A három napos találkozó alatt a projekt elindításával kapcsolatos tennivalókat beszéltük meg.

IMG 20181030 095155

Kiválasztottuk a projekt logóját. Minden partneriskola öt-öt tervet hozott, ezek közül a legtöbb szavazatot kapott terv lett a hivatalos logó.

IMG 20181030 103314

Megállapodtunk abban is, hogy a tanárok és a tanulók milyen módon fognak egymással kommunikálni a két év során. Létrehoztuk a projekt hivatalos honlapját, valamint a projekt eTwinning felületét is.

IMG 20181030 104427

Délután megvitattuk a projektmenedzsment működését, a felügyelő bizottságok munkáját és szerepét, valamint a költségvetést is.

IMG 20181030 114218

A második napon folytatódó megbeszélés témái között a tanulók közti három hetente történő Skype beszélgetések időpontját és témáit határoztuk meg. Meghatároztuk az eTwining felületre feltöltendő tanulói bemutatkozó oldal tartalmát (It’s me). Megvitattuk, hogy milyen kézzelfogható anyagokat fogunk készíteni a két év során, amelyet az iskolák adaptálni tudnak majd és beépíthetik a tanmenetekbe.

IMG 20181031 153525

Délután ellátogattunk a LEGO Házba, amely egy interaktív múzeum. Itt kreativitást igénylő játékos feladatokat oldottunk meg, amely a csapatépítés során is alkalmazható a tanórákon és a tanórán kívüli tevékenységeken egyaránt.

IMG 20181030 123559

Az utolsó napon hivatalos látogatást tettünk a Skanderborgi Városházán, ahol találkoztunk a polgármesterrel, valamint előadást hallgattunk meg a dán iskolákban végrehajtott oktatási reformok eredményességéről.

IMG 20181031 132203

A búcsúvacsora az egyik dán tanárnő házában volt, ahol egy kellemes esti beszélgetés mellett bepillanhattunk egy dán család otthonába, mindennapi életébe.

IMG 20181031 170209

 

Kaszab Éva

projektkoordinátor

Ki olvas minket?

Oldalainkat 36 vendég böngészi
Ma, Ellák napja van. Holnap Lukrécia napja lesz.