hétfő, július 04, 2022
image image image image image image image image
Társastánc oktatás Iskolánkban a 2021-2022-es tanévben a Spirit Alapfokú Művészeti Iskola által szervezett és tartott társastánc tanításának bevezetésére került sor. Az alsós osztályok körében heti 2 alkalommal testnevelés óra, míg a felsős tanulóknak szakkör keretében volt lehetőségük a táncoktatásra.
Nemzeti Összetartozás Napja 5. alkalommal rendezte meg iskolánk a Nemzeti Összetartozás Napját. A megemlékezéshez idén 3 településről  kapcsolódtak be  a határon túli magyar iskolák közül   Nagyvárad, Sepsiszentgyörgy és Marosvásárhely. Emlékező beszédet mondott Dr. Fekete Gábor Önkormányzati  Képviselő, az értékmegőrzési bizottság elnöke. 
Szülői tájékoztató A Kecskeméti II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola egészségügyi veszélyhelyzetre tekintettel kialakított intézkedési terve 2022. június 1-től hatályát veszti.
Országos Német Nyelvi Verseny Az Országos Német Nyelvi Verseny városi, majd megyei fordulóján is továbbjutott két nyolcadik osztályos tanulónk. A döntőt május 20-án rendezték Szolnokon, a II. Rákóczi Ferenc Magyar-Német Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában. A húsz döntős között Polyák Marcell a 10. Baráth Bianka pedig a 13. helyen végzett. Mindketten a 8. B osztályunk tanulói. Gratulálunk!
Diákolimpia Országos Döntő Szép sikert ért el a II. Rákóczi F. Ált. Iskola lány labdarúgó csapata, a Debrecenben megrendezett országos döntőn. 20 csapat versengett egymással , lányaink 6 meccset játszottak a mérleg pedig 4 győzelem és 2 vereség lett , ezzel a IX. helyet szerezték meg. 
Madarak és fák napja "Fa nélkül egy fillért sem ér a táj. S üres a fa, ha nincs rajta madár. Én azt hiszem nem kelne föl a nap, ha nem lennének fák és madarak.” /Horváth Imre / A Madarak és fák napja a Föld napjának a testvérünnepe. A hagyomány immáron több mint százéves.
Ezüstérem a megyei döntőben Iskolánk II. korcsoportos (3-4.-es) labdarúgó csapata nagyszerűen szerepelt a Diákolimpián. Négy „lépcsőn” keresztül jutott el a megyei döntőig, ahol második helyezést ért el.
Sikeresen szerepeltek az I. korcsportos labdarúgóink A 2021/2022-es évad labdarúgó diákolimpia versenysorozata a városi selejtezőkkel indult a legkisebb korosztályunk számára. Két győztes mérkőzés után a városi döntőbe jutottunk, ahol színvonalas mérkőzések után sikerült az első helyet megszereznünk.


IV. Oroszlán Kupa

Felhőtlen mosolyok, odaadó lelkesedés, önfeledt nevetések jellemezték a IV. Oroszlán Kupát, melynek a kecskeméti II. Rákóczi iskola adott helyet. A dél-magyarországi értelmi sérültekkel foglalkozó intézmények gondozottjai számára szervezett hagyományos csapat sportversenyen a Kadás diákok is részt vettek.

Két év kihagyás után hétfőn ismét sikerült megrendezni az Oroszlán Kupát. A Kecskeméti Szent László Lions Club és fiataljai, a Kecskeméti Szent László Leo Club, az Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága Mosolysziget Értelmi Fogyatékosok Nappali Ellátó Intézményével közösen szervezte meg a nem mindennapi megmérettetést. 

Clipboard02

A II. Rákóczi iskola sportcsarnokában negyedik alkalommal hívták életre a sportversenyt, melyen a dél-magyarországi értelmi sérültekkel foglalkozó intézmények gondozottjai vettek részt. Korábban csak Bács-Kiskun megyéből érkeztek, most azonban Szegedről és Csongrádról is fogadtak csapatokat. A megyénket többek között kecskeméti, halasi, tiszaugi, tassi, kalocsai csapatok képviselték. 

A Kecskeméti Szent László Lions Club nevében először Harsányi Zsuzsanna, majd Dr. Csengery Attila elnök köszöntötte a versenyzőket. Közösen hallgatták meg a Lions Himnuszt, melyet a kecskeméti Farkas Villa két lakója énekelte el. Az önkormányzat részéről Pászti András önkormányzati képviselő, az Esélyteremtési Bizottság elnöke osztotta meg gondolatait. Kiemelte: a versenyzők fizikai, testi és lelki teljesítménye példaértékű, mindenki maximálisan odateszi magát. Biztatta őket és jó versenyzést kívánt nekik.


A versenyen 11 állomáson kellett helyt állniuk a csapatoknak. Volt egészségügyi kvíz, zoknigombóccal célba dobás, mesekocka, színes pálca válogatás, fagolyó fűzés, sportpoharazás, kapura rúgás, színes pom-pom válogatás, kincskeresés, tekebábuzás és memória kocka kirakás. 

Clipboard03

A versenybe és a lebonyolításba, csak úgy, mint az előző három alkalommal a Kecskeméti Szakképzési Centrum Kada Elek Közgazdasági Szakgimnáziuma diákjait is bevonták. 

Minden hatfős sérültekből álló versenyző csapathoz plusz két fővel csatlakoznak, valamint a lebonyolítási feladatokba is besegítettek a Kadás tanulók. Ez a nap szemléletváltó nap is számukra. 

A kadás diákok nagyon jól érezték magukat. Zahorán Kitti elárulta, amint hallottam a lehetőségről, azonnal jelentkeztem. – Mi is érintettek vagyunk, a családunkban van egy Down-szindrómás gyerek. 

Kíváncsi voltam arra, milyen lehet egy olyan rendezvénybe bekapcsolódni, aminek értelmi sérültek a főszereplői – mondta Zahorán Kitti.

Clipboard04

 Maczkó Esztert szintén örömmel csatlakozott a versenyhez. Elsősorban azért jelentkezett, mert szeretett volna részvételével, versenyzésével örömet szerezni a csapatoknak. 


A versenyzőkkel, kísérőikkel, szurkoló táborukkal, a Leo klub tagjaival, akik a Szent-Györgyi Albert Egészségügyi Szakközépiskola tanulói, a szervező Kecskeméti Szent László Lions Club tagjaival és önkénteseivel együtt, közel 300 fős rendezvény ezúttal is nagy sikerrel zajlott le. Öröm volt látni a versenyzők odaadó lelkesedését, boldog mosolyát. 
A II. Rákóczi Általános Iskola nemcsak a helyszínt biztosította, hiszen pedagógusai önkéntesként segítették a versenyszámok lebonyolítását. 

Clipboard05

A IV. Oroszlán Kupa dobogósai

 Első lett a Bács-Kiskun Megyei Bárka Integrált Szociális Intézmény Csillagfürt Lakócentrum, Kalocsa. Másodikként végzett a Csodabogár Autizmussal és Fogyatékkal Élő Személyek Nappali Intézete, Kecskemét, míg a Bács-Kiskun Megyei Platán Integrált Szociális Intézmény, Kecskemét a harmadik helyet szerezte meg.   

Cikk forrása:

Baon.hu

Fotók:

Baon.hu

Ki olvas minket?

Oldalainkat 111 vendég böngészi
Ma, Ulrik napja van. Holnap Emese és Sarolta napja lesz.