szerda, május 08, 2024
ROKSTORIES ERROR: File not found: images/stories/CIKKEK/2023/tigris%20vadaskert/pngtree-cartoon-tiger-paw-tiger-pattern-than-heart-love-vector-illustration-png-image_8887443.png
image image image image image image image image
Angol nyelvi ügyeskedő verseny A Kecskeméti Vásárhelyi Pál Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola ebben a tanévben is megrendezte a városi szintű, Angol nyelvi ügyeskedő versenyét az 5-6. évfolyamos tanulók számára. 
Szlovén diákok látogatása a Rákócziban A Rákóczi-héten, az Erasmus+ projekt keretében, az OŠ Rudolfa Maistra iskolából, Šentilj faluból, Szlovéniából 10 tanuló és 2 kísérőtanár látogatott el iskolánkba 2024. március 18-22-e között.
Táncverseny Csömörön Tánciskolás verseny volt a Rákóczis táncosokkal 2024. február 10-én vasárnap.
Kölyökatlétika Iskolánkban már hagyomány, hogy megrendezésre kerül a város nagycsoportos óvodásai között a Kölyökatlétika verseny.
Rákóczis szerda Iskolánk beiskolázási programja a második félévben is folytatódik. Idén az első alkalomra január 10-én került sor. A Rákóczis Szerda keretében a hozzánk érkező óvodások ez alkalommal sportfoglalkozáson vettek részt. Tanítóink, játékos, szórakoztató, és fejlesztő feladatokkal készültek a gyerekeknek.
Szibériai tigris örökbefogadás Iskolánk felső tagozatos tanulói és a zöldkörösök már negyedik éve, a 2023/2024-es tanévben is, örökbe fogadták a Kecskeméti Vadaskert szibériai tigriseit.
Pályaorientációs nap Intézményünkben 2023. október 21-én tanulóinknak Pályaorientációs Napot szerveztünk.
Cseh diákok Kecskeméten Iskolánk 2023. október 2-6-a között fogadta a Základní škola 10 fős diákcsoportját és két kísérő tanárukat Dobřichovice városából.


Szakmai látogatás Görögországban

Iskolánk 2022-1-HU01-KA121-SCH-000065717. számú, akkreditációs Erasmus+ pályázatának keretében 2023. május 8-12-ig iskolánk pedagógusai utaztak Görögország fővárosába Athénba, ahol a Kalithea városrészben, a 8ο ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ nevű iskolája fogadta tanárainkat,. A szakmai beszélgetések, óralátogatások keretében ismerkedtünk meg a görög iskolarendszerrel, az iskola sajátosságaival, az alkalmazott módszerekkel. Részt vettünk iskolai rendezvényen, ahol a tanulók és szüleik mutatták meg, hogy számukra mit jelent a görög kultúra.

01

A görög iskolával eTwinning projektben dolgoznak együtt a magyar tanulók, így több alkalommal nyílt lehetőség arra, hogy online beszélgetéseken bővítsék ismereteiket egymás kultúrájáról.

A görög iskola tervezi, hogy Erasmus+ projektet fog megvalósítani a jövőben, így lehetőségünk nyílt arra is, hogy bemutassuk az iskolánkban eddig megvalósított nemzetközi projekteinket.

02

A partneriskolai programok után megtekintettük az európai kultúra bölcsőjének, Athén műemlékeit:

Az európai civilizáció és a demokrácia jelképét, az Akropoliszt. Ezen belül a Parthenónt, Niké templomát, Zeusz szentélyét. Az Akropolisz déli lejtőin épült Dionüszosz színházát, és templomát. Majd megtekintettük Herodes Atticus Odeionját, amely a 2.században közel 5000 főt tudott befogadni.

03

A város központjában a Szintagma téren található Parlamentet is megtekintettük, valamint az előtte található őrségváltást is, utána a mellette elterülő Nemzeti Kertet is felkeserestük, amely különleges állat- és növényvilággal rendelkezik. Areioszpagos, vagyis Árész dombján, ahol törvényhozó és bírósági testület ülésezett az 5. századtól, ma különleges látképet biztosít a közel 4 milliós városról.

04

A Roman Agora épülete is különleges volt számunkra, ahol a város politikai, társadalmi és kereskedelmi élete zajlott a 6. századtól, és ahol a cserépszavazások is zajlottak. Az olimpia játékok őshazájában a Panathinaiko stadiont is felkerestük, ahol futást, atlétikai számokat és bokszmeccseket tartottak az ókorban.

05

Hadránusz Diadalívét éa Hadriánusz Könyvtárát is felkerestük, és különleges érzéseket keltett a több, mint 2000 évvel ezelőtt épített templom, és ezen belül levő könyvtár helyszíne. Athén egyik legjelentősebb régészeti helye a Kerameikos városrész, amely a fazekasok élettere, és a város egyik temetője is volt. Különleges volt a megtalált edények maradványainak kiállítása.

06

Lykabettus hegyre siklóval mentünk, ahonnan varázslatos volt a naplemente, az Égei tengerre és a városra néző panoráma.

A sikeres látogatás minden kolléga számára szakmai megerősítést, új baráti kapcsolatok kialakítását, emellett felejthetetlen élményt jelentett. A következő tanévre pedig előkészítettük a tanulók közti kapcsolattartást és közös, online projekteket.

07

Tomasák Emma

Ki olvas minket?

Oldalainkat 35 vendég böngészi
Ma, Mihály napja van. Holnap Gergely és Katinka napja lesz.