csütörtök, május 30, 2024
ROKSTORIES ERROR: File not found: images/stories/CIKKEK/2024/rendőrségi%20nyiltnap/1.jpg
image image image image image image image image
Fenntarthatósági témahét - Föld napja FENNTARTHATÓSÁGI TÉMAHÉT - FÖLD NAPJA április 22.   A Föld napja mozgalom egyik jelmondata: „Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot?”
Rendőrségi nyílt nap Rendőségi nyílt napon vett részt iskolánk 6. évfolyama.
Fogódzó Gála Április 19-én pénteken hagyományainkhoz híven 21. alkalommal ismét megrendezésre került a Fogódzó Gyermek Segélyezési Egyesület által szervezett, iskolai Gála műsor.
Angol nyelvi ügyeskedő verseny A Kecskeméti Vásárhelyi Pál Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola ebben a tanévben is megrendezte a városi szintű, Angol nyelvi ügyeskedő versenyét az 5-6. évfolyamos tanulók számára. 
Szlovén diákok látogatása a Rákócziban A Rákóczi-héten, az Erasmus+ projekt keretében, az OŠ Rudolfa Maistra iskolából, Šentilj faluból, Szlovéniából 10 tanuló és 2 kísérőtanár látogatott el iskolánkba 2024. március 18-22-e között.
Táncverseny Csömörön Tánciskolás verseny volt a Rákóczis táncosokkal 2024. február 10-én vasárnap.
Kölyökatlétika Iskolánkban már hagyomány, hogy megrendezésre kerül a város nagycsoportos óvodásai között a Kölyökatlétika verseny.
Rákóczis szerda Iskolánk beiskolázási programja a második félévben is folytatódik. Idén az első alkalomra január 10-én került sor. A Rákóczis Szerda keretében a hozzánk érkező óvodások ez alkalommal sportfoglalkozáson vettek részt. Tanítóink, játékos, szórakoztató, és fejlesztő feladatokkal készültek a gyerekeknek.


A Víz Világnapja - Március 22.

A világnap mottója ebben az évben: a „Változtass most!”, mely arra figyelmeztet, hogy napjainkban komoly környezetvédelmi problémákkal kell megküzdenünk és törekednünk a megoldásra, valamint felhívja a figyelmet a tiszta víz fontosságára és a vízkészletek veszélyeztetettségére.

vizvilagnapja.01

Március 22 –én a víz világnapján iskolánk 46 felső tagozatos diákja részt vett a BÁCSVÍZ Zrt. nyílt napján.

vizvilagnapja.02

Az élményszerű program során tanulóink sok érdekes és hasznos ismeretet szereztek a víz fontosságáról, védelméről, vízszolgáltatásról, a vízművek történetéről, a vízközmű hálózat működéséről és az itt folyó munkáról.

vizvilagnapja.04

Megtudtuk, hogy honnan „ered” a csapvíz? Kiderült az is, hogy a víz a legszigorúbban ellenőrzött élelmiszer.

vizvilagnapja.10

Hazánkban az ivóvíz jó minőségű, így a vezetékes víz további „házilagos tisztítása” felesleges.

vizvilagnapja.06

A program célja a fenntarthatóság érdekében, a vizek védelmére és a víztakarékosságra való figyelem felhívása volt, hiszen ez mindannyiunk felelőssége.

vizvilagnapja.09

 

Ki olvas minket?

Oldalainkat 22 vendég böngészi
Ma, Janka és Zsanett napja van. Holnap Angéla és Petronella napja lesz.