péntek, április 19, 2024
ROKSTORIES ERROR: File not found: images/stories/CIKKEK/2023/tigris%20vadaskert/pngtree-cartoon-tiger-paw-tiger-pattern-than-heart-love-vector-illustration-png-image_8887443.png
image image image image image image image image
Angol nyelvi ügyeskedő verseny A Kecskeméti Vásárhelyi Pál Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola ebben a tanévben is megrendezte a városi szintű, Angol nyelvi ügyeskedő versenyét az 5-6. évfolyamos tanulók számára. 
Szlovén diákok látogatása a Rákócziban A Rákóczi-héten, az Erasmus+ projekt keretében, az OŠ Rudolfa Maistra iskolából, Šentilj faluból, Szlovéniából 10 tanuló és 2 kísérőtanár látogatott el iskolánkba 2024. március 18-22-e között.
Táncverseny Csömörön Tánciskolás verseny volt a Rákóczis táncosokkal 2024. február 10-én vasárnap.
Kölyökatlétika Iskolánkban már hagyomány, hogy megrendezésre kerül a város nagycsoportos óvodásai között a Kölyökatlétika verseny.
Rákóczis szerda Iskolánk beiskolázási programja a második félévben is folytatódik. Idén az első alkalomra január 10-én került sor. A Rákóczis Szerda keretében a hozzánk érkező óvodások ez alkalommal sportfoglalkozáson vettek részt. Tanítóink, játékos, szórakoztató, és fejlesztő feladatokkal készültek a gyerekeknek.
Szibériai tigris örökbefogadás Iskolánk felső tagozatos tanulói és a zöldkörösök már negyedik éve, a 2023/2024-es tanévben is, örökbe fogadták a Kecskeméti Vadaskert szibériai tigriseit.
Pályaorientációs nap Intézményünkben 2023. október 21-én tanulóinknak Pályaorientációs Napot szerveztünk.
Cseh diákok Kecskeméten Iskolánk 2023. október 2-6-a között fogadta a Základní škola 10 fős diákcsoportját és két kísérő tanárukat Dobřichovice városából.


Városi német nyelvi verseny

2023.03.28-án, 3 év kihagyás után, ismét megrendezésre került a városi német nyelvi verseny iskolánkban, melyen a 7. 8. osztályos gyermekek mérhették össze nyelvi felkészültségüket. A város általános iskolái közül az Arany János Általános Iskola, a Zrínyi Ilona Általános Iskola, a Vásárhelyi Pál Általános Iskola, a Magyar Ilona Általános Iskola, a Bányai Gimnázium és a versenynek otthont adó II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola diákjai vettek részt.

DSC05282

A gyermekek különböző nyelvi felkészültséggel érkeztek, ezért 4 különböző csoportot hoztunk létre, ahol mindenki a tudásának megfelelő társakkal versenyezhetett. A versenyen az alapfokú német nyelvvizsga szóbeli részével megegyező feladatokat kellet megoldani; képleírás, rövid beszélgetés egy kötött témában és hétköznapi szituáció eljátszása a zsűri tagjaival.

DSC05283

A zsűri tagjait a gyermekeket tanító kollégák közül kértem fel, melyet nagy örömmel vállaltak. Mészáros Zita, Polgár Leona II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolából, Somodi-Simon Éva az Arany János Általános Iskolából, és Dudarné Kalocsai Rita a Petőfi Sándor Általános Iskolából hallgatta szeretettel a gyermekek feleletét és értékelte tudásukat. Munkájukat ezúton is köszönöm.

DSC05286

A versenyen az első három helyezettet jutalmaztuk oklevéllel és apró ajándékkal minden kategóriában, de minden résztvevő kapott emléklapot és kis emléket a verseny tiszteletére.

DSC05295

Kategóriánkénti helyezettek:

7. osztály (heti 3 nyelvi óra)

1. Erdélyi Véda (Bányai Gimnázium)

2. Korpácsi Nóra (Bányai Gimnázium)

3. Kiss Hanna (Zrínyi Ilona Ált. Isk.)

7. osztály (heti 5 nyelvi óra)

1. Gyurgyik Zoltán (Vásárhelyi Pál Ált. Isk.)

2. Rotter Eric (Vásárhelyi Pál Ált. Isk.)

3. Verebélyi Amanda (Arany J. Ált. Isk.)

8. osztály (heti 3 nyelvi óra)

1. Jankó Fruzsina (Magyar Ilona Ált. Isk.)

8. osztály (heti 5 német óra)

1. Varga Zita (Vásárhelyi Pál Ált. Isk.)

2. Miklósi Léna (Zrínyi Ilona Ált. Isk.)

3. Szeles Dávid (Arany J. Ált. Isk)

Szeretettel gratulálunk a versenyzőknek.

Reméljük, hogy ezzel hagyományt tudunk teremteni és jövőre még több jelentkező vesz részt ezen a jó hangulatú versenyen.

DSC05299

Kecskemét, 2023.03.28.      

Fekete Rózsa

Ki olvas minket?

Oldalainkat 109 vendég böngészi
Ma, Emma napja van. Holnap Tivadar napja lesz.