csütörtök, január 23, 2020
image image image image image image image image
Nyílt napok Kedves nagycsoportos óvodás! Szeretettel várunk szüleitekkel együtt 2019. február 4-én és 5-én NYÍLT NAPUNKRA, ahol megismerkedhettek a leendő elsős tanítókkal és az iskolai élet ízével. Részt vehettek az első két tanítási órán, és ha testnevelés órán is szeretnél velünk játszani, hozz magaddal tornacipőt!
Tornagyőzelem Jakabszálláson A II. korcsoportos labdarúgók is megnyerték az iskolák közötti meghívásos labdarúgó tornát. Január 17-én 5 iskola csapata mérte össze ügyességét a pályán a Jakabszállás Kupáért.
Szabadidős foglalkozás 01.15. Beiskolázási programunk része a Rákózis Szerda, melynek keretében ezen a héten január 15-én Szabadidős foglalkozáson vehettek részt a kis óvodások. Az egyik kis csoport tagjai igaz, hogy csak a számítógépen, de a már régóta közkedvelt Nagy HO HO HO Horgász című rajzfilmbe csöppentek bele.
Hotelszemle Decemberben látogatást tettünk a Four Points by Sheraton Hotel & Conference Centerben. Magunkkal vittük a harmadikos testvérosztályunkat is. Miután megérkeztünk a gyönyörű, karácsonyi díszbe öltöztetett hallba, amit az ott dolgozók lounge-nak neveznek, a liftekkel a konferencia termek felé tartottunk...
Kölyökatlétika Idén is megrendezésre került január 15-én a beiskolázási programunk egyik sportrendezvénye a Kölyökatlétika. A sportos délelőttre becsatlakoztak a Csiga-Biga- Árpádvárosi, a Kálmán Lajos utcai, a Piarista óvoda, a Bíró Lajos utcai Tündérkert, a Teknősvár, valamint a Hosszú utcai óvoda gyermekei.
Sulikuckó 01.08. Idén újra elkezdődött a várva várt beiskolázási programunk. Január 8-án az Iskolaváró Sulikuckóra három óvodából jöttek hozzánk a gyerekek. Az óvodások különböző foglalkozásokon vettek részt, miközben megismerkedtek a leendő elsős tanító nénikkel és az iskolai környezettel is barátkozhattak...
Jakabszállási teremtorna Tornagyőztes az I. korcsoportos focicsapatunk a Jakab kupán Iskolánk 1-2 osztályos labdarúgócsapata pénteken Jakabszálláson vett részt teremtornán. A meghívott hat csapat két csoportban körmérkőzést játszott, majd következtek a helyosztó mérkőzések. 
Lions Szemszűrés iskolánkban 2019. márciusában a Kecskeméti Lions Club tagjai a Kuti Optika munkatársainak segítségével 140 alsó tagozatos kis diák szemét vizsgálták meg. Idén ennek a programnak a folytatásaként január 8-án az akkor kimaradt osztályok tanulóinak körében végezték el a szűrést. Az ingyenes látásvizsgálat lehetőségében újabb 135 diák részesült. SAJTÓMEGJELENÉS.

19.12.02.

Látogatás Cipruson

2019. október 8-10-e között látogattunk el a ciprusi Agios Antonios Általános Iskolába. Az iskola Nicosia központjában, egy műemlék épületben helyezkedik el és a város legrégebbi iskolája.

A tanulók 98%-a bevándorló családok gyermekei, akiknek a görög nyelvet kell legelőször megtanulni az alapismereteken kívül. Sok tanuló sajátos nevelési igényű, számukra a minisztérium fejlesztő pedagógusokat biztosít.

IMG 9299

A látogatás első napján körbesétáltunk az iskola osztályaiban, életvitel, főzés és rajz órákon vettünk részt. A tanulók nagy szeretettel fogadtak bennünket, szívesen megmutatták az alkotásaikat.

Délelőtt a koordinátorok megbeszélésén a projekt legfontosabb időpontjai egyeztettük.

IMG 9308

Az ebédet a ciprusi kollégák szülei készítették és nagyon kedvesen kínálták a jellegzetes görög ételeket.

Ebéd után a Ciprusi Egyetem könyvtárát tekintettük meg. A modern épület hat emeletén a legmodernebb technika segíti a tanulókat a felkészülésben és az olvasásban.

IMG 9313

A délután az óvárosban tett sétával folytatódott, ahol az idegenvezető mesélt Nicosia történetéről, valamint a török invázióról, amelynek következményeként a város egyik fele Törökországhoz tartozik. A ciprusiak csak útlevéllel léphetik át a határt, ha a szüleik régi lakóházát szeretnék látni.  

Este az egyik ciprusi kolléga házába kaptunk meghívást, ahol igazán ízletes, és jellegzetes görög ételeket kóstolhattunk. A hangulat remek volt, a vendéglátó kollégák vidám történetekkel szórakoztattak bennünket.

IMG 9316

A következő délelőtt folytatódott a megbeszélés a projekt honlapjáról, az eTwinning felületről, a következő tanulási/tanítási/képzési tevékenységekről.

Előadást hallgattunk meg az iskolában működő DRASE programról. A program lényege, hogy azok az iskolák, ahol a hátrányos helyzetű illetve a sajátos nevelési igényű tanulók aránya magas, támogatást kapnak, amellyel biztosítani tudják a tanulók fejlesztését, szociális támogatását. Szakemberek foglalkoznak a gyerekekkel délutánonként szakköri keretben.  

IMG 9351

Ebéd után megtekintettük Choirokoita régészeti ásatását, ahol paleolit település maradványait tárták fel a régészek. A vezetőnk egy angol hölgy volt, aki az ásatást vezette, így rengeteg érdekes történetet mesélt a feltárásról.

Este Kato Dris falujában egy helyi borászatban látogattunk el, ahol a tulajdonos vezetett körbe bennünket. Vacsorára a görög mezze fogásait kóstolhattuk végig, amely során tizenhat féle zöldséges, húsos és halas ételt szolgáltak fel apró tányérokon.

IMG 9438

A látogatás utolsó napja ismét megbeszéléssel kezdődött, ahol a projekt értékelésére vonatkozó tennivalókat határoztuk meg. Délelőtt ellátogattunk Pyrga faluba, ahol megtekintettünk egy oliva-, és gyümölcsültetvényt. Lenyűgöző látványt nyújtottak az olivabogyóktól, mandarintól, citromtól és gránátalmától roskadozó fák. A tulajdonos megengedte, hogy szedjünk citromot és gránátalmát.

Délután Protaras városában megtekintettük a Thalassa Múzeumot, ahol a tenger mélyén található kincseket, hajóroncsokat láttunk. Ezután hajókiránduláson a Cavo Greco barlangot, Farmasossa elnéptelenedett üdülőhelyét láttuk a távolban.

IMG 9479

Este Voreas Oroklini faluban egy hagyományos ciprusi tavernában volt a jó hangulatú búcsúvacsora, ahol tizennyolc féle, jellegzetes ciprusi ételt kóstoltunk meg, többek között a gyrost, tzatziki salátát, sült marhanyelvet.  

Az éjszakát a repülőtéren töltöttük, mert a járat hajnalban indult, de a kényelmetlen padok sem fosztottak meg bennünket a cipruson eltöltött három nap emlékétől, amikor élveztük a nyári meleget, megcsodáltuk a kristálytiszta tengert, a jellegzetes ciprusi házakat, mecseteket, templomokat, valamint a hangulatos tavernákat, megismertünk helyi embereket, akik büszkén őrzik a görög hagyományaikat.

IMG 9595

A következő találkozó Finnországban lesz 2020. februárban, ahová magyar és spanyol tanulók is elutaznak, hogy egy héten keresztül együtt dolgozzanak a finn partneriskola tanulóival a projekt következő feladatain.

Kaszab Éva

koordinátor

Ki olvas minket?

Oldalainkat 49 vendég böngészi
Ma, Zelma és Rajmund napja van. Holnap Timót napja lesz.