szerda, február 19, 2020
image image image image image image image image
Alapítványi bál A II. Rákóczi Ferenc Általános Iskoláért Alapítvány kuratóriuma, a Szülői Közösség és a Rákóczis nevelőtestület nevében szeretettel hívjuk és várjuk Önöket  2020. február 22-én, 19 órakor megrendezendő SZÜLŐK-NEVELŐK báljára.
Nyílt napok Iskolánkban idén február 4-5-én Nyílt Napot tartottunk. Ezen a két napon sok kisgyermek látogatott el hozzánk szüleivel együtt. Reggel Fáriné Boros Erika tagintézmény- vezető köszöntötte a szüleikkel érkező gyermekeket.
Környezetvédelmi fotópályázat Beküldendő: 2 darab fénykép, amely 1 jó illetve 1 rossz példát mutat be a környezetvédelemről. A képeket személyesen neked kell elkészíteni! A képekhez az elkészítés dátumát, helyszínét, illetve, hogy mi ebben a jó/rossz egy mondatban le kell írni! Beküldési határidő: 2020. március 10. iskolánk e-mail címére:  Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. , névvel, osztállyal!
Szabadidős foglalkozás 01.29. Beiskolázási programunk része a Rákózis Szerda, melynek keretében ezen a héten január 29-én Szabadidős foglalkozásainkra vártuk az óvodásokat.
Lions érzékenyítő délután A Lions Club és a Kuti Optika nagy kedvezményt biztosít a szülőknek gyermekük szemüvegének megvásárlásában, valamint 15 diák szemüvegének teljes költségét vállalta a Lions Club. Az oroszlánok egy érzékenyítő napot szerveztek az iskolánk alsó diákjainak.
Táncversenyek Az IPDSO Táncverseny és a Fashion Street Dance, Hip-Hop Speed, FreeStyle és Rock and Show Táncversenyen iskonák csapatai több aranyérmet is nyertek.
Nyílt napok Kedves nagycsoportos óvodás! Szeretettel várunk szüleitekkel együtt 2019. február 4-én és 5-én NYÍLT NAPUNKRA, ahol megismerkedhettek a leendő elsős tanítókkal és az iskolai élet ízével. Részt vehettek az első két tanítási órán, és ha testnevelés órán is szeretnél velünk játszani, hozz magaddal tornacipőt!
Tornagyőzelem Jakabszálláson A II. korcsoportos labdarúgók is megnyerték az iskolák közötti meghívásos labdarúgó tornát. Január 17-én 5 iskola csapata mérte össze ügyességét a pályán a Jakabszállás Kupáért.

20.01.21.

Hotelszemle

ÉLETLECKÉK

1.Hotelszemle

IMG 3726

Decemberben látogatást tettünk a Four Points by Sheraton Hotel & Conference Centerben. Magunkkal vittük a harmadikos testvérosztályunkat is.

IMG 3674

Miután megérkeztünk a gyönyörű, karácsonyi díszbe öltöztetett hallba (amit az ott dolgozók lounge-nak neveznek),

IMG 3677

IMG 3694

(a liftekkel a konferencia termek felé tartottunk.

IMG 3679

Kecskés Anita várt minket, aki rákóczis volt valaha, most pedig ő a sales&revenue coordinátor. Tartott nekünk egy nagyon érdekes, interaktív előadást. Megtudtuk, hogy a szálloda a Mariott International Inc. licence alapján működik, hogy kik dolgoznak itt, hogy tulajdonképpen mi a munkájuk és miért választották pont ezt. Anita beszélt nekünk a franchise rendszerről, mesélt érdekes és híres vendékekről, különleges kívánságokról, és mivel minket érdekelt, a különböző szolgáltatások árairól, a dolgozói kedvezményekről.

IMG 3681

Ezután elindultunk körbenézni a különböző egységekben és közben szorgalmasan jegyzeteltünk, hogy az iskolatársainknak mindent tovább tudjunk adni.

IMG 3696

IMG 3698

IMG 3699

Először a „frontvonalon” jártunk. A hotel 136 szobát kínál. Van csomagmegőrző, étterem, étkező, bár, szobaszervíz, konferenciaterem és businesscenter. Akár 450 fős rendezvénynek is helyet tudnak biztosítani. Kipróbáltuk az edzőtermet,

IMG 3737

bekukkantottunk a szaunába, megszemléltük a pezsgőfürdőt és kis híján fejest ugrottunk a beltéri medencébe!

IMG 3741

Majd áttértünk a háttérben sürgő-forgó dolgozókhoz. Bekukkantottunk a konyhába,

IMG 3707

felmértük a készleteket és megnyugodtunk, hogy nem fognak ott minket krumplipucolásra, hiszen ide már minden áru konyhakészen érkezik.

IMG 3709

A főséf sem állt kuktasapkában a tűzhely mellett, ottjártunkkor pont irodai munkáját végezte.

IMG 3710

Barangoltunk a vendégek által nem látogatható háttérfolyosókon, öltözőkben, megismerkedhettünk a hátsó portán dolgozó kapussal,

IMG 3711

lecsekkoltuk a mosodát,

IMG 3712

IMG 3716

a szobalányok főnöke (housekeeping) pedig megengedte, hogy megnézzük a tetőn lévő exkluzív penthouse luxuslakosztályt. Az utolsó vendég, aki itt járt ByAlex volt.

IMG 3732

Láttuk, hogy gondot fordítanak a környezetvédelemre (mindenhol szelektív hulladékgyűjtőket használtak),

IMG 3725

és az akadálymentesítésre is (többek között a lépcsőházi szinteket jelölő táblákat braille írással is ellátták)

IMG 3742

A nap végén többen közülünk fontolgatták, hogy milyen szerepkörben dolgoznának itt szívesen.

Abban pedig, hogy a mi Sheratonunk, méltán érdemelte meg többször is az év szállodája díjat, büszke kecskemétiként teljesen egyetértettünk, mindannyian!

7.d osztály

IMG 3729

IMG 3721

Ki olvas minket?

Oldalainkat 40 vendég böngészi
Ma, Zsuzsanna napja van. Holnap Aladár és Álmos napja lesz.