péntek, szeptember 18, 2020
image image image image image image image image
Ebéddel kapcsolatos információk Ebédrendeléssel, lemondással és fizetéssel kapcsolatos információk olvashatók itt.
Középiskolák nyílt napjai Kedves Nyolcadikosok! Kedves Szülők! A Kecskemét környéki középiskolák 2020/2021-as tanévre meghirdetett nyílt napjairól lehet itt tájékozódni.
Környezetvédelmi fotópályázat értékelése A járvány miatti iskolabezárás okán szeptemberre voltunk kénytelenek elhalasztani. Remélem továbbra is kritikus szemmel nézitek a környezetetekben előforduló jó és rossz példákat! Hogy tanuljunk belőlük, próbáljuk a jókat ellesni a kártékonyakat megváltoztatni, elkerülni.  
Szeptember 1-től érvényes szabályok Tisztelt Szülők, a szeptember 1-től érvényes különleges szabályokat ismertetem Önökkel.
Menő menzák Menő menzák az iskolákban – Egészséges étkezést és életstílust népszerűsítő programok pályázat lehetőséget biztosított, hogy egy éven keresztül rendezvények, vendégelőadók színesítsék hétköznapjainkat. Programjaink népszerűek voltak a diákok és a szülői közösség körében is. A pályázatban vállalt programok megvalósítása sikeresen lezárult.
Fontos információk A tanáv hátralevő részével, tankönyvek visszaszolgáltatásával, ballagással, bizonyítványok kiosztályával, ügyelettel és felzárkóztatássak kapcsolatos fontos információk olvashatók itt...
Beiratkozás 2020/21. tanévre Értesítjük az érintett szülőket, hogy a 2020/2021. tanévre történő általános iskolai beíratásokra a rendkívüli helyzettre való tekintettel rendhagyó módon kerül lebonyolításra. Minden ezzel kapcsolatos részletet elolvashat az alábbi cikkben..
Adatkezelési tájékoztató Tisztelt Szülők! Két fontos dokumentumot olvasható itt a digitális oktatás során alkalmazott adatkezelési előírásokról.

20.01.21.

Hotelszemle

ÉLETLECKÉK

1.Hotelszemle

IMG 3726

Decemberben látogatást tettünk a Four Points by Sheraton Hotel & Conference Centerben. Magunkkal vittük a harmadikos testvérosztályunkat is.

IMG 3674

Miután megérkeztünk a gyönyörű, karácsonyi díszbe öltöztetett hallba (amit az ott dolgozók lounge-nak neveznek),

IMG 3677

IMG 3694

(a liftekkel a konferencia termek felé tartottunk.

IMG 3679

Kecskés Anita várt minket, aki rákóczis volt valaha, most pedig ő a sales&revenue coordinátor. Tartott nekünk egy nagyon érdekes, interaktív előadást. Megtudtuk, hogy a szálloda a Mariott International Inc. licence alapján működik, hogy kik dolgoznak itt, hogy tulajdonképpen mi a munkájuk és miért választották pont ezt. Anita beszélt nekünk a franchise rendszerről, mesélt érdekes és híres vendékekről, különleges kívánságokról, és mivel minket érdekelt, a különböző szolgáltatások árairól, a dolgozói kedvezményekről.

IMG 3681

Ezután elindultunk körbenézni a különböző egységekben és közben szorgalmasan jegyzeteltünk, hogy az iskolatársainknak mindent tovább tudjunk adni.

IMG 3696

IMG 3698

IMG 3699

Először a „frontvonalon” jártunk. A hotel 136 szobát kínál. Van csomagmegőrző, étterem, étkező, bár, szobaszervíz, konferenciaterem és businesscenter. Akár 450 fős rendezvénynek is helyet tudnak biztosítani. Kipróbáltuk az edzőtermet,

IMG 3737

bekukkantottunk a szaunába, megszemléltük a pezsgőfürdőt és kis híján fejest ugrottunk a beltéri medencébe!

IMG 3741

Majd áttértünk a háttérben sürgő-forgó dolgozókhoz. Bekukkantottunk a konyhába,

IMG 3707

felmértük a készleteket és megnyugodtunk, hogy nem fognak ott minket krumplipucolásra, hiszen ide már minden áru konyhakészen érkezik.

IMG 3709

A főséf sem állt kuktasapkában a tűzhely mellett, ottjártunkkor pont irodai munkáját végezte.

IMG 3710

Barangoltunk a vendégek által nem látogatható háttérfolyosókon, öltözőkben, megismerkedhettünk a hátsó portán dolgozó kapussal,

IMG 3711

lecsekkoltuk a mosodát,

IMG 3712

IMG 3716

a szobalányok főnöke (housekeeping) pedig megengedte, hogy megnézzük a tetőn lévő exkluzív penthouse luxuslakosztályt. Az utolsó vendég, aki itt járt ByAlex volt.

IMG 3732

Láttuk, hogy gondot fordítanak a környezetvédelemre (mindenhol szelektív hulladékgyűjtőket használtak),

IMG 3725

és az akadálymentesítésre is (többek között a lépcsőházi szinteket jelölő táblákat braille írással is ellátták)

IMG 3742

A nap végén többen közülünk fontolgatták, hogy milyen szerepkörben dolgoznának itt szívesen.

Abban pedig, hogy a mi Sheratonunk, méltán érdemelte meg többször is az év szállodája díjat, büszke kecskemétiként teljesen egyetértettünk, mindannyian!

7.d osztály

IMG 3729

IMG 3721

Ki olvas minket?

Oldalainkat 33 vendég böngészi
Ma, Diána napja van. Holnap Vilhelmina napja lesz.