csütörtök, március 28, 2024
ROKSTORIES ERROR: File not found: images/stories/CIKKEK/2023/tigris%20vadaskert/pngtree-cartoon-tiger-paw-tiger-pattern-than-heart-love-vector-illustration-png-image_8887443.png
image image image image image image image image
Táncverseny Csömörön Tánciskolás verseny volt a Rákóczis táncosokkal 2024. február 10-én vasárnap.
Kölyökatlétika Iskolánkban már hagyomány, hogy megrendezésre kerül a város nagycsoportos óvodásai között a Kölyökatlétika verseny.
Rákóczis szerda Iskolánk beiskolázási programja a második félévben is folytatódik. Idén az első alkalomra január 10-én került sor. A Rákóczis Szerda keretében a hozzánk érkező óvodások ez alkalommal sportfoglalkozáson vettek részt. Tanítóink, játékos, szórakoztató, és fejlesztő feladatokkal készültek a gyerekeknek.
Szibériai tigris örökbefogadás Iskolánk felső tagozatos tanulói és a zöldkörösök már negyedik éve, a 2023/2024-es tanévben is, örökbe fogadták a Kecskeméti Vadaskert szibériai tigriseit.
Pályaorientációs nap Intézményünkben 2023. október 21-én tanulóinknak Pályaorientációs Napot szerveztünk.
Cseh diákok Kecskeméten Iskolánk 2023. október 2-6-a között fogadta a Základní škola 10 fős diákcsoportját és két kísérő tanárukat Dobřichovice városából.
Nevelőtestületi értekezlet Nevelőtestületünk nagy megtiszteltetésnek érezte, hogy Oravecz Márta tankönyvszerző, nemzetközi szaktekintély tartott továbbképzést számunkra...
Állatok világnapja A közelgő Állatok világnapja alkalmából a 6. a osztály szeptember 22-én látogatást tett a Kecskeméti Vadaskertben, amely egyben az Iskolások Hete is volt.

22.04.23.

Rákóczi Projekt Hét

Rákóczi Projekt Hét ( március 28.- április 2.)

Iskolánk minden tanulója lelkesen készült névadónk II. Rákóczi Ferenc születésének évfordulójára.

DSC01781

A fejedelemre egész héten színes és változatos programokkal emlékeztünk.

DSC01757

Diákjaink közül a felsősök Rákóczi életének helyszíneit gyermekkorától egészen haláláig követve színes óriásplakátok formájában valósították meg, valamint csodálatos Rákóczi- fák és Rákóczi családfák is születtek.

DSC01841

Az alsósok címereket, képeslapokat, huszárokat ábrázoló könyvjelzőket készítettek. Sok érdekes és látványos megoldás érkezett a korhű ruhák megjelenítésére.

DSC01872

Több osztály is megalkotta a Sárospataki és Munkács várának makettjét, a legkisebb részletekre is odafigyelve.

DSC01947

A remekművekből az iskola aulájában egy kiállítás készült, ahol tanulóink, vendégeink megcsodálhatták a sok szép alkotást.

DSC01988

A kiállított tárgyak   kiegészültek egy szülő által adományozott korabeli falvédővel, melyen Rákóczi búcsúja látható.

DSC01943

Március 29-én a 8. évfolyam kampányolt az aulában, majd finom süteményeket is kóstoltattak a nagyérdemű közönséggel. Természetesen ezzel nem szerettek volna senkit lekenyerezni, de a finomságoknak nagy sikerük volt.

DSC02012

Március 30-án mindenki leadhatta szavazatát az általa legszimpatikusabb kampányra. A felső tagozat egyénenként az alsó évfolyam osztály szinten adta le voksát a kiválasztott végzős osztályra.

DSC02040

Március 31-én iskolánk névadójának tiszteletére ünnepi műsorral készültünk,melyet minden évben hagyományosan megtartunk. Idén ezt a nemes feladatot a 8. b osztály vállalta, akik Polgár Leona tanárnő vezetésével egy nagyon szép műsort adott elő.

DSC02068

Április 1-én az eredményhirdetésre került sor, ahol kiderült, hogy a legmeggyőzőbbek, ennél fogva a legtöbb szavazatot a kampányuk után a 8. a osztály kapta. Majd a fejedelem beiktatására került sor, ahol fejedelem Kovács Bence, párja a fejedelemné Szabó Kira lett.

DSC02089

Az iskola kulcsát Fáriné Boros Erika intézményvezető adta át a fejedelmi párnak, mellyel az iskola átkerült ha csak egy rövid időre is a megválasztott osztály kezébe. Ezután a meghirdetett program ismertetése következett, majd egész délelőtt annak megvalósítására került sor.

DSC02115

A könyveket nem kellett iskolatáskában hozni, mindenkinek a kreativitására bízták, hogy mit használ fel erre a célra. Volt aki kosárban, vagy újrahasznosított szatyorban hozta a holmiját. Persze voltak extrém választások is, mint például hűtőtáska, vagy párnahuzat.

DSC02164

A diákok élvezték, hogy a 8. a osztály tanulói rendhagyó órákat tartottak, ahol derekasan helyt is álltak.

DSC02184

A kicsik nagy odafigyeléssel, lelkesen vettek részt az órákon, nagyon élvezték, hogy a nagyok tanítanak.

DSC02443

A rövidített órák után hosszú szünetek következtek, ahol szintén különböző foglalkozásokkal tölthették el az időt. A játékos akadályverseny szintén nagy sikert aratott a diákok körében. Volt szkander bajnokság, amiben bárki részt vehetett, majd kiderült számára is, milyen erőben van.

DSC02970

A legnépszerűbb felajánlás az alsósok körében a csillámtetoválás volt. A pénteki nap ezzel még nem ért véget, következett a várva várt sportesemény, a délután fénypontja a tanár-diák összecsapás. Mindenki megmutathatta mit tud.

DSC02982

Az erőviszonyokat fociban és röplabdában mérték össze a sportolók. A közönség is mindent beleadott a szurkolásba. Szoros küzdelem után a tanárok kerültek ki győztesen.

DSC03026

A Rákóczis hét programjai április 2-án egy több állomásból álló játékokkal folytatódott. A diákok szókirakót, suli kvízt játszhattak, puzzle-t rakhattak ki, volt a mindig közkedvelt activity, valamint kézműves foglalkozás is.

DSC03216

A mozgalmas, színes programokkal teli hetet egy színpompás felvonulással zártuk. Minden évfolyamból két diák képviselte az iskolát. 

DSC03041

A fejedelempár büszkén vezette a felvonuló Rákóczi iskola tanárait, tanulóit végig a városon. A felvonulás zárásaként a Rákóczi úton a vezetőség a fejedelmi párral együtt megkoszorúzta a Rákóczi emléktáblát.

DSC03126

Ezzel idén lezárult iskolánk névadójára II. Rákóczi Ferenc fejedelemre való megemlékezésünk.

fotók-szöveg: Borsos Andrea

Ki olvas minket?

Oldalainkat 187 vendég böngészi
Ma, Gedeon és Johanna napja van. Holnap Auguszta napja lesz.