csütörtök, március 28, 2024
ROKSTORIES ERROR: File not found: images/stories/CIKKEK/2023/tigris%20vadaskert/pngtree-cartoon-tiger-paw-tiger-pattern-than-heart-love-vector-illustration-png-image_8887443.png
image image image image image image image image
Táncverseny Csömörön Tánciskolás verseny volt a Rákóczis táncosokkal 2024. február 10-én vasárnap.
Kölyökatlétika Iskolánkban már hagyomány, hogy megrendezésre kerül a város nagycsoportos óvodásai között a Kölyökatlétika verseny.
Rákóczis szerda Iskolánk beiskolázási programja a második félévben is folytatódik. Idén az első alkalomra január 10-én került sor. A Rákóczis Szerda keretében a hozzánk érkező óvodások ez alkalommal sportfoglalkozáson vettek részt. Tanítóink, játékos, szórakoztató, és fejlesztő feladatokkal készültek a gyerekeknek.
Szibériai tigris örökbefogadás Iskolánk felső tagozatos tanulói és a zöldkörösök már negyedik éve, a 2023/2024-es tanévben is, örökbe fogadták a Kecskeméti Vadaskert szibériai tigriseit.
Pályaorientációs nap Intézményünkben 2023. október 21-én tanulóinknak Pályaorientációs Napot szerveztünk.
Cseh diákok Kecskeméten Iskolánk 2023. október 2-6-a között fogadta a Základní škola 10 fős diákcsoportját és két kísérő tanárukat Dobřichovice városából.
Nevelőtestületi értekezlet Nevelőtestületünk nagy megtiszteltetésnek érezte, hogy Oravecz Márta tankönyvszerző, nemzetközi szaktekintély tartott továbbképzést számunkra...
Állatok világnapja A közelgő Állatok világnapja alkalmából a 6. a osztály szeptember 22-én látogatást tett a Kecskeméti Vadaskertben, amely egyben az Iskolások Hete is volt.

21.01.14.

Madáretetők kihelyezése

A II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola decemberben egy Madáretető-készítő versenyt hirdetett. Fantasztikusan kivitelezett, kreatív alkotások születtek, melyek január 13-án kikerültek iskolánk előtti a Kecskeméti Szent László Lions Club által létrehozott Érzékelések Kertjébe.

DSC05595

A club tagjai iskolánk diákjaival, a kis mesterekkel együtt töltötték fel a club által felajánlott madáreleséggel a madáretetőket.

DSC05598

Ez a közös munka nem az első, hiszen novemberben a park tereprendezése után következtek a virágok. Iskolánk tanárai, szülők és diákok együtt a Lions Club tagjaival, önkéntesekkel több mint 1500 db illatos és fűszernövényt ültettek ki az Érzékelések Kertjébe. A projekt második ütemében is sok érdekesség fog bekerülni a kertbe.

DSC05604

Lesznek tapintható szobrok, szélharangok, hangadó térplasztikák, terepasztal, padok, asztalok társasjátékokhoz. A többfunkciós park folyamatosan fejlődik, remények szerint idén nyáron lehet majd birtokba venni. A csodahelyen azonban nem torpan meg a munka, mert a tervek között szerepel a liget további fejlesztése.

DSC05608

A téli madáretetésnek fontos szerepe van télen, hiszen a madarak ebben az évszakban kevesebb táplálékot találnak a természetben. A madáretetés az egyik legfontosabb madárvédelmi tevékenységek közé tartozik. Iskolánk fontosnak tartja a diákok természettudatos szemléletformálását, amihez szorosan kapcsolódik a madarak táplálékkal való ellátása.

DSC05617

Bízunk benne, hogy sok itthon telelő és országunkat ilyenkor meglátogató és itt kitelelő madarakkal fogunk találkozni és módunk lesz a megismerésükre, megfigyelésükre. Környezettudatos iskola vagyunk, feladataink közé tartozik most már az Érzékelések Kertjének gondozása is, ami azt jelenti, hogy a benne lévő élőlényekért felelősséggel tartozunk. Bár ezeket a madarakat nem fogjuk tudni megszelidíteni, mint Antoine de Saint –Exupéry A kis herceg című regényében a kis herceg a rókát, de segítséget nyújthatunk ezeknek a kis madaraknak ebben a kiszolgáltatott időben, és cserébe reméljük részünk lesz egy kis madárcsicsergésben.

A madáretető-készítő verseny díjazottjai:

DSC05615

Első helyezést ért el madáretetőjével Fazekas Lara 1. a osztályos tanuló, aki az alkotásáért különdíjban is részesült, valamint szintén első helyen szerepelt Horváth Kristóf 2. b osztályos diákunk.

DSC05627

Második lett Szakali Milán a 1. b osztályból.

DSC05633

A dobogó harmadik helyére Horváth József Boldizsár került a 2. a osztályból.

DSC05647

A madáretető készítők között voltak Palásti Adrienn 4.b, Kása Alexandra 1.a, Wolf Ruben 5. b, Vörös Emma 1.a, Mélykúti Klaudia 1.a

DSC05658

Gratulálunk az alkotóknak!

szöveg-fotók: Borsos Andrea


DSC05656

A cikk megjelent:

Baon.hu

Etetők várják a madarakat a kecskeméti Érzékelések kertjében

Baon.hu - galéria


Hiros.hu

Madáretetők az Érzékelések kertjében

Hiros.hu - galéria


Keol.hu

Madáretetők kerültek az Érzékelések kertjébe

Keol.hu - galéria

Ki olvas minket?

Oldalainkat 197 vendég böngészi
Ma, Gedeon és Johanna napja van. Holnap Auguszta napja lesz.