csütörtök, március 28, 2024
ROKSTORIES ERROR: File not found: images/stories/CIKKEK/2023/tigris%20vadaskert/pngtree-cartoon-tiger-paw-tiger-pattern-than-heart-love-vector-illustration-png-image_8887443.png
image image image image image image image image
Táncverseny Csömörön Tánciskolás verseny volt a Rákóczis táncosokkal 2024. február 10-én vasárnap.
Kölyökatlétika Iskolánkban már hagyomány, hogy megrendezésre kerül a város nagycsoportos óvodásai között a Kölyökatlétika verseny.
Rákóczis szerda Iskolánk beiskolázási programja a második félévben is folytatódik. Idén az első alkalomra január 10-én került sor. A Rákóczis Szerda keretében a hozzánk érkező óvodások ez alkalommal sportfoglalkozáson vettek részt. Tanítóink, játékos, szórakoztató, és fejlesztő feladatokkal készültek a gyerekeknek.
Szibériai tigris örökbefogadás Iskolánk felső tagozatos tanulói és a zöldkörösök már negyedik éve, a 2023/2024-es tanévben is, örökbe fogadták a Kecskeméti Vadaskert szibériai tigriseit.
Pályaorientációs nap Intézményünkben 2023. október 21-én tanulóinknak Pályaorientációs Napot szerveztünk.
Cseh diákok Kecskeméten Iskolánk 2023. október 2-6-a között fogadta a Základní škola 10 fős diákcsoportját és két kísérő tanárukat Dobřichovice városából.
Nevelőtestületi értekezlet Nevelőtestületünk nagy megtiszteltetésnek érezte, hogy Oravecz Márta tankönyvszerző, nemzetközi szaktekintély tartott továbbképzést számunkra...
Állatok világnapja A közelgő Állatok világnapja alkalmából a 6. a osztály szeptember 22-én látogatást tett a Kecskeméti Vadaskertben, amely egyben az Iskolások Hete is volt.

19.04.08.

Nemzetközi találkozó iskolánkban

2019. április. 8-12-e között 30 tanulót látunk vendégül Izlandról, Dániából, Finnországból, Ciprusról és Spanyolországból a „Together- strong and safe” című Európai Uniós támogatású Erasmus+ KA2 iskolai együttműködési projekt első évét záró tanulási/tanítási/képzései tevékenységek keretében. A külföldi vendégek 12 magyar hatodikos tanulóval fognak együtt dolgozni angol nyelven.

Hétfőn Fáriné Boros Erika tagintézmény-vezető és Molnárné Földes Ágnes tagintézményvezető-helyette köszönti a vendégeket az iskolában, majd átadják az ajándékot, a projekt logójával díszített pólót, amelyet a vendégek a zárórendezvényen is viselnek majd.

CIMLAP

A projekt egyik célja, hogy a tanulók megismerjék egymás országainak kulturális örökségeit, így a tanulók prezentációt készítenek, játékos feladatokkal, és egy új, kulturális társasjáték kipróbálásával bővítik ismereteiket. Szerdán az iskola aulájában Dr. Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester úr részvételével ünnepélyesen megnyitjuk a „Kulturális örökségünk” című kiállítást, ahol minden ország képviselői megmutatják a jellegzetes népviseletüket és ételeiket, valamint az általuk készített képzőművészeti alkotásokat.

A projekt másik célja, hogy az iskolai zaklatást megelőzéséhez közösen lépjünk fel hatékonyan. Csütörtökön a tanulók olyan kooperatív játékokkal ismerkednek meg, amelyek erősítik azokat az emberi értékeket, amelyek az iskolai zaklatás megelőzéséhez erősíteni kell, így az empátia, együttműködés, tisztelet, barátság, tolerancia és bátorság. A tanulók ezeket az értékeket puzzle formájában jelenítik meg, amelyekből itt fognak hat új puzzle-t alkotni.

A 14 külföldi kollégának bemutatjuk az iskolánkban folyó munkát, valamint a boldog osztály program működését, szakmailag tapasztalatokat cserélünk és megbeszéljük a projekt következő évének feladatait.

A hét folyamán sok idő adódik arra, hogy a külföldi tanulók ellátogassanak a Szórakaténusz Játszóházba, a Népi Iparművészeti Múzeumba, a Leskowszky Hangszergyűjteménybe, a szabadidőközpontban fognak sárkányhajózni, és együtt kirándulnak Budapestre és Visegrádra, valamint a szabadszállási Biczó Csárdába is.

Pénteken a külföldi tanulók és tanárok is részt fognak venni a Fogódzó rendezvényén, zenés bemutatóval készülnek, hogy az iskola minden tanulója, tanára és a vendégek is megismerhessék a kultúrájukat. A rendezvényt pedig a projekt dalával fogják zárni a vendégek együtt a magyar tanulókkal.

Mindenki szeretettel várunk a kiállítás megtekintésére és a gálaműsorra!

Kaszab Éva

projektkoordinátor

puzzle

A magyar puzzle a magyar népmesékkel jeleníti meg az emberi értékeket.

(Pestiné Csábi Andrea tanárnő alkotása a rajzszakkörös tanulókkal)

Ki olvas minket?

Oldalainkat 192 vendég böngészi
Ma, Auguszta napja van. Holnap Zalán napja lesz.