kedd, március 19, 2024
ROKSTORIES ERROR: File not found: images/stories/CIKKEK/2023/tigris%20vadaskert/pngtree-cartoon-tiger-paw-tiger-pattern-than-heart-love-vector-illustration-png-image_8887443.png
image image image image image image image image
Táncverseny Csömörön Tánciskolás verseny volt a Rákóczis táncosokkal 2024. február 10-én vasárnap.
Kölyökatlétika Iskolánkban már hagyomány, hogy megrendezésre kerül a város nagycsoportos óvodásai között a Kölyökatlétika verseny.
Rákóczis szerda Iskolánk beiskolázási programja a második félévben is folytatódik. Idén az első alkalomra január 10-én került sor. A Rákóczis Szerda keretében a hozzánk érkező óvodások ez alkalommal sportfoglalkozáson vettek részt. Tanítóink, játékos, szórakoztató, és fejlesztő feladatokkal készültek a gyerekeknek.
Szibériai tigris örökbefogadás Iskolánk felső tagozatos tanulói és a zöldkörösök már negyedik éve, a 2023/2024-es tanévben is, örökbe fogadták a Kecskeméti Vadaskert szibériai tigriseit.
Pályaorientációs nap Intézményünkben 2023. október 21-én tanulóinknak Pályaorientációs Napot szerveztünk.
Cseh diákok Kecskeméten Iskolánk 2023. október 2-6-a között fogadta a Základní škola 10 fős diákcsoportját és két kísérő tanárukat Dobřichovice városából.
Nevelőtestületi értekezlet Nevelőtestületünk nagy megtiszteltetésnek érezte, hogy Oravecz Márta tankönyvszerző, nemzetközi szaktekintély tartott továbbképzést számunkra...
Állatok világnapja A közelgő Állatok világnapja alkalmából a 6. a osztály szeptember 22-én látogatást tett a Kecskeméti Vadaskertben, amely egyben az Iskolások Hete is volt.

18.04.24.

Rákóczi Projekt Hét

Iskolánk már márciusban lázasan készült névadójának II. Rákóczi Ferenc születésének évfordulójára.

DSC04928

Diákjaink, színes óriás plakátokat készítettek, ezzel felidézve Rákóczi életének helyszíneit gyermekkorától egészen haláláig követve. A remekművekből az iskola aulájában egy kiállítás készült.

DSC04939

Április 16-án iskolánk névadójának tiszteletére ünnepséget rendeztünk, melyet minden évben hagyományosan megtartunk.

DSC05209

A II. Rákóczi Ferenc fejedelemre való emlékezésünk ezzel nem ér véget, egész héten programok színesítették rendezvénysorozatunkat.

DSC05222

Április 17-én és 18-án a 8. évfolyam kampányolt, hogy ki nyerje el a fejedelmi címet. Volt csoki evő verseny, szkander bajnokság, szörpivó verseny és megannyi vidám program.

DSC05296

Április 19-én mindenki leadhatta szavazatát az általa legszimpatikusabb kampányra. A felső tagozat egyénenként az alsó évfolyam osztály szinten adta le voksát a kiválasztott 8. évfolyamos osztályra.

DSC05209

Április 19-én egy énekverseny került megrendezésre, ahol a diákok kuruc és saját választású dalokat énekeltek el. Összesen 33 jelentkező volt, de voltak olyan fellépők, aki 2-en vagy 3-an énekeltek együtt.

DSC05744

A Rákóczi Projekt Hét keretében az 5-8. évfolyamos tanulók PPT-t (prezentációt) készítettek Rákócziról.

DSC05750

Április 20-án iskolagyűlés keretében eredményhirdetésre került sor, ahol kiderült, hogy 8.b osztály kapta a legtöbb szavazatot a kampányuk után. Majd a fejedelem beiktatására került sor, ahol fejedelem Nagy Gábor, párja Kőrösi Sára lett. Egy napon át ők uralkodhattak az iskolában.

DSC05947

Ezután a meghirdetett program ismertetése következett, majd egész délelőtt a program megvalósítására került sor. Az iskola ezen időre felbolydult méhkas lett, a diákok élvezték, hogy nincs tanítás, az órák helyett csak játék és sportfoglalkozásokkal tölthetik el a délelőttöt. Lehetett pingpongozni, kosárlabdázni, tollasozni, teqball asztalt használni, természetesen a fejedelem és párja mindenkivel aki szerette volna játszott egy kis időt.

DSC06095

Április 21-én az iskola színpompás felvonulása következett, ahol a zenét idén is Kuna Lajos és fúvós csapata prezentálta, az iskola mazsorett csoportja látványos bemutatóval szórakoztatta a nagyérdeműt, a fejedelempár pedig büszkén vezette a felvonuló Rákóczi iskola minden egyes diákját, tanárait és a szülőket.

DSC06114

A felvonulás a Vasútparkban ért véget, ahol a Rákóczis Hét utolsó programja a Családi Nap került megrendezésre. A gyerekek különböző állomásokon, vetélkedőkön vettek részt. Az időjárás nagyon kegyes volt hozzánk, az együtt eltöltött idő alatt mindenki nagyon jól érezte magát.

DSC06137

Ezzel idén lezárult iskolánk névadójára II. Rákóczi Ferenc fejedelemre való megemlékezésünk.

DSC06170

cikk, fotók:

Borsos Andrea

Ki olvas minket?

Oldalainkat 34 vendég böngészi
Ma, József és Bánk napja van. Holnap Klaudia napja lesz.