szerda, február 19, 2020
image image image image image image image image
Alapítványi bál A II. Rákóczi Ferenc Általános Iskoláért Alapítvány kuratóriuma, a Szülői Közösség és a Rákóczis nevelőtestület nevében szeretettel hívjuk és várjuk Önöket  2020. február 22-én, 19 órakor megrendezendő SZÜLŐK-NEVELŐK báljára.
Nyílt napok Iskolánkban idén február 4-5-én Nyílt Napot tartottunk. Ezen a két napon sok kisgyermek látogatott el hozzánk szüleivel együtt. Reggel Fáriné Boros Erika tagintézmény- vezető köszöntötte a szüleikkel érkező gyermekeket.
Környezetvédelmi fotópályázat Beküldendő: 2 darab fénykép, amely 1 jó illetve 1 rossz példát mutat be a környezetvédelemről. A képeket személyesen neked kell elkészíteni! A képekhez az elkészítés dátumát, helyszínét, illetve, hogy mi ebben a jó/rossz egy mondatban le kell írni! Beküldési határidő: 2020. március 10. iskolánk e-mail címére:  Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. , névvel, osztállyal!
Szabadidős foglalkozás 01.29. Beiskolázási programunk része a Rákózis Szerda, melynek keretében ezen a héten január 29-én Szabadidős foglalkozásainkra vártuk az óvodásokat.
Lions érzékenyítő délután A Lions Club és a Kuti Optika nagy kedvezményt biztosít a szülőknek gyermekük szemüvegének megvásárlásában, valamint 15 diák szemüvegének teljes költségét vállalta a Lions Club. Az oroszlánok egy érzékenyítő napot szerveztek az iskolánk alsó diákjainak.
Táncversenyek Az IPDSO Táncverseny és a Fashion Street Dance, Hip-Hop Speed, FreeStyle és Rock and Show Táncversenyen iskonák csapatai több aranyérmet is nyertek.
Nyílt napok Kedves nagycsoportos óvodás! Szeretettel várunk szüleitekkel együtt 2019. február 4-én és 5-én NYÍLT NAPUNKRA, ahol megismerkedhettek a leendő elsős tanítókkal és az iskolai élet ízével. Részt vehettek az első két tanítási órán, és ha testnevelés órán is szeretnél velünk játszani, hozz magaddal tornacipőt!
Tornagyőzelem Jakabszálláson A II. korcsoportos labdarúgók is megnyerték az iskolák közötti meghívásos labdarúgó tornát. Január 17-én 5 iskola csapata mérte össze ügyességét a pályán a Jakabszállás Kupáért.

20.01.21.

Szabadidős foglalkozás 01.15.

Beiskolázási programunk része a Rákózis Szerda, melynek keretében ezen a héten január 15-én Szabadidős foglalkozáson vehettek részt a kis óvodások.

DSC00737

Az egyik kis csoport tagjai igaz, hogy csak a számítógépen, de a már régóta közkedvelt Nagy HO HO HO Horgász című rajzfilmbe csöppentek bele.

DSC00759

Ők lettek a főszereplők, annyi halat kellett kifogniuk, amennyit csak bírtak. Most nem maradt hoppon a horgász.

DSC00769

Az ovisok nagyon ügyesek voltak, figyeltek a tanító nénire, aki megmutatta a helyes egér használatot és mindenkinek segített, akinek csak szüksége volt rá.

DSC00773

A másik csapat robotika foglalkozáson vett részt. A robot állatok a gyerekek utasításai alapján mozogtak, Jani bácsi elmagyarázta, és megmutatta, hogy hogyan lehet a robotokat idomítani.

DSC00738

Az ovisok nagyon ügyesen mozgatták a figurákat, egy idő után jól ráéreztek a játékra. A foglalkozáson most is a nagy kedvenc a kis méhecske volt. Az óvodások szívükbe zárták Zümit.

DSC00748

A Szabadidős foglalkozáson az óvodások harmadik csoportja egy kis mesét dolgozott fel a tanító néni segítségével. A HIDEG LÁBÚ MANÓ az erdőben él, akinek nincs zoknija, ezért mindig hideg a lába.

DSC00775

A gyerekek kaptak a tanító nénik által papírból kivágott zoknikat, amiket fel kellett díszíteni. Az ovisok nagy lelkesedéssel fogtak neki a feladatnak, miközben énekelték a kis manó dalát.

DSC00784

Remek alkotások születtek, volt csíkos, pöttyös, szivecskés zokni, de volt aki a testvérét rajzolta rá a zoknira.

DSC00791

A foglalkozásokon az óvodasok jól érezték magukat, játékosan tanultak tanítóinktól, akiktől a végén mindenki ajándékot kapott.

DSC00786

Szeretettel várunk benneteket január 22-én megrendezésre kerülő Sulikuckónkra!

fotók-szöveg: Borsos Andrea

Ki olvas minket?

Oldalainkat 34 vendég böngészi
Ma, Zsuzsanna napja van. Holnap Aladár és Álmos napja lesz.